Υλικά
1 πορτοκαλάδα αναψυκτικό 330 ml με ανθρακικό
1 κούπα σπορελαιο
600 γρ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι 20 γρ μείγμα προζυμιού και μαγιάς
Για τη γέμιση
100 γρ μαργαρίνη μαλακή
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
1 κουταλιά της σούπας κανέλα σκόνη
3 κουταλιές της σούπας καρύδια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας σταφίδες
Για το σιρόπι
150 γρ ζάχαρη
150 γρ νερό
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε το ελαφρύ σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 2 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμωνουμε με το γάντζο.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε με τη ζύμη που ετοιμάσαμε ένα λεπτό φύλλο.
Απλώνουμε πάνω στη ζύμη όλα τα υλικά με τη σειρά της γέμισης.
Χωρίζουμε σε 8 λωρίδες τη ζύμη και τυλίγουμε σε ρολά.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα ρολά μας.
Τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Την επόμενη μέρα αφήνουμε μια ώρα περίπου εκτός ψυγείου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 30-40 λεπτά.
Μόλις τα βγάλουμε ρίχνουμε από μια κουταλιά σιρόπι στο κάθε ρόλο.
Φτιάχνουμε το λευκό γλάσο με ζάχαρη άχνη και νερό.
misstastygr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου