Μια υπέροχη συνταγή σφολιάτας με μερέντα ή Nutella που δεν θα αφήσει κανέναν απογοητευμένο!- Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας έτοιμη
- 1 φλυτζάνι Nutella/μερέντα
- γάλα
- άχνη ζάχαρη για γεύση
- Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 º. Σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος, τοποθετήστε το πρώτο φύλλο σφολιάτας.
- Αλείψτε με Nutella, αφήνοντας μισό εκατοστό ελεύθερο, γύρω από την άκρη.
- Τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο στην κορυφή.
- Βάλτε ένα ποτήρι στη μέση και πιέστε ελαφρά. Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός μαχαιριού.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη. Συνεχίστε να χωρίζετε την ζυμη στα 8 και μετα στα 16 , μέχρι να πάρετε όσες ακτίνες θέλετε .
- Κρατήστε την άκρη του κάθε κομματιού και περιστρέψτε τρεις φορές.
- Αλείψτε το πάνω μέρος με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
- Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει.
- Αφαιρέστε την λαδόκολλα και το μεταφέρουμε σε ένα δίσκο.
- Ετοιμο για σερβίρισμα!
- kraou.gr
Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023
Γλυκιά νοστιμιά σε 5 λεπτά! Ένας ήλιος σφολιάτας με μερέντα!
Διαβάστε επίσης:
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου