Υλικά:
Ενα και μισό κουτί ζαχαρούχο γαλα( το αλλο μισο το ειχα χρησιμοποιησει στον κορμο)
400 γρ καρυδα τριμενη
100 γρ βούτυρο
8 φυλλα κρουστας (ειχα πολιτικο κρουστας της alfa)
Σιρόπι
650 γρ ζάχαρη
350 γρ νερό
Μια κανέλα
Μιση στυμένη λεμονόκουπα
Εβρασαν 5 λεπτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεψα γαλα και καρυδα
Εγινε μια ζυμη ,οχι σφιχτη
Βουτυρωνα ενα φυλλο,το διπλωνα στη μεση ,εβαζα γεμιση κατα μηκος ,βουτυρωνα και τυλιγα
Τελος εκοβα σε μικρα κοματια 5-6 σε καθε φυλλο,αναλογα πως τα θελουμε
Βγηκαν γυρω στα 50
Τα εβαλα σε βουτυρωμενο ταψι( 30 χ 38)
Τα βουτυρωσα απο πανω και τα εβαλα ψυγειο για μια ωρα.Μετα εψησα στους 200 αντιστασεις για περ μιση ωρα.
Τελος,εριξα το κρυο σιροπι
Εσεις μπορειτε να βαλετε δυο ζαχαρουχα με επιπλεον καρυδα ,για να αξιοποιησετε και τα τα 4 φυλλα που περισσευουν
Η Συνταγή είναι της κ. Maria Ntelimara – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου