Amfipoli News: Καρυδορολάκια με ινδική καρύδα

Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Καρυδορολάκια με ινδική καρύδα

 


Υλικά:

Ενα και μισό κουτί ζαχαρούχο γαλα( το αλλο μισο το ειχα χρησιμοποιησει στον κορμο)

400 γρ καρυδα τριμενη

100 γρ βούτυρο

8 φυλλα κρουστας (ειχα πολιτικο κρουστας της alfa)

Σιρόπι

650 γρ ζάχαρη

350 γρ νερό

Μια κανέλα

Μιση στυμένη λεμονόκουπα

Εβρασαν 5 λεπτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεψα γαλα και καρυδα

Εγινε μια ζυμη ,οχι σφιχτη

Βουτυρωνα ενα φυλλο,το διπλωνα στη μεση ,εβαζα γεμιση κατα μηκος ,βουτυρωνα και τυλιγα

Τελος εκοβα σε μικρα κοματια 5-6 σε καθε φυλλο,αναλογα πως τα θελουμε

Βγηκαν γυρω στα 50

Τα εβαλα σε βουτυρωμενο ταψι( 30 χ 38)

Τα βουτυρωσα απο πανω και τα εβαλα ψυγειο για μια ωρα.Μετα εψησα στους 200 αντιστασεις για περ μιση ωρα.

Τελος,εριξα το κρυο σιροπι

Εσεις μπορειτε να βαλετε δυο ζαχαρουχα με επιπλεον καρυδα ,για να αξιοποιησετε και τα τα 4 φυλλα που περισσευουν

Η Συνταγή είναι της κ. Maria Ntelimara – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου