Amfipoli News: Δρόμος μετ΄εμποδίων για τους επισκέπτες η μετάβαση στον Τύμβο Καστά (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Δρόμος μετ΄εμποδίων για τους επισκέπτες η μετάβαση στον Τύμβο Καστά (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Δρόμος μετ΄εμποδίων είναι για τους επισκέπτες η μετάβαση στον Τύμβο Καστά ειδικά αν έχει βρέξει. Η διαδικασία των απαλλοτριώσεων σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αμφίπολης κ. Στέργιο Φράστανλη θα ολοκληρωθεί μέσα στο Μάιο.

Μπορεί ο Τύμβος Καστά να άνοιξε έστω και για επίσκεψη μικρών ομάδων ωστόσο ο δρόμος που οδηγεί σε αυτόν δεν είναι έτοιμος. Η μετάβαση στο μνημείο είναι μετ’ εμποδίων, ειδικά αν έχει βρέξει.

Ο χωματόδρομος δημιουργεί σοβαρά προβλήματα. Ο Δήμαρχος Αμφίπολης Στέργιος Φράστανλης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΕΠΙΛΟΓΕΣ παραδέχτηκε την ύπαρξη του προβλήματος και ανέφερε ότι όλα θα είναι έτοιμα μέχρι να γίνει το μνημείο επισκέψιμο για το ευρύ κοινό.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο οι απαλλοτριώσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη παρόλο που έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στον Μάιο καθώς θα δοθούν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους.

Ούτε και το Υπουργείο είναι έτοιμο για επισκεψιμότητα στο ευρύ κοινό αναφέρει στη συνέχεια ο Δήμαρχος ο οποίος αναγνώρισε πως έστω και οι επισκέψεις των μικρών ομάδων θα βοηθήσουν στην προβολή του μνημείου και της περιοχής της Αμφίπολης και κάλεσε τους Σερραίους να επισκεφθούν το μνημείο το διάστημα που ο Τύμβος Καστά θα είναι επισκέψιμος.

Το μνημείο σύμφωνα και με την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών κ. Δημητρία Μαλαμίδου έχει μια σειρά εργασιών που πρέπει να πραγματοποιηθούν ώστε να είναι πλήρως έτοιμο και προσβάσιμο.

Πηγή: epiloges.tv

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου