Συνταγή για καραμέλα με 3 υλικά για παγωτά και γλυκά χωρίς ζαχαρούχο γάλα.Τόσο στα γλυκά όσο και στα παγωτά την καραμέλα την χρησιμοποιούμε συχνά, τόσο σαν γλάσο όσο και σαν σιρόπι. Και αφού το Καλοκαίρι τα γλυκά ψυγείου και τα παγωτά δίνουν και παίρνουν, καλό είναι να ξέρουμε πως να φτιάξουμε σπιτική καραμέλα για κάθε χρήση.
- 750 γραμμάρια ζαχαρη
- 250 γραμμάρια βουτυρο
- 500 γραμμάρια 35% λιπαρά Κρεμα Γαλακτος
Υλικά
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Συνταγή για καραμέλα με 3 υλικά
Εκτέλεση για την Συνταγή για καραμέλα με 3 υλικά
Βάζουμε μία αντικολλητική κατσαρόλα να ζεσταθεί στο μάτι της κουζίνας. Ρίχνουμε λίγη λίγη την ζάχαρη περιμένοντας κάθε φορά να λιώσει, προτού ρίξουμε την επόμενη στρώση. Αφού λιώσει καλά η ζάχαρη και πάρει καραμελέ χρώμα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί καλά στο μείγμα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας παράλληλα, σε χαμηλή φωτιά πάντα. Αφού ρίξουμε όλη την κρέμα γάλακτος δέσει με το υπόλοιπο μείγμα, την μοιράζουμε σε βάζα και περιμένουμε να σφίξει. Φυλάσσουμε στο ψυγείο.
Tips για την Συνταγή για καραμέλα με 3 υλικά
Αν θέλουμε να έχει πιο ανοιχτό χρώμα, την χτυπάμε λίγο στο μίξερ. Την αφήνουμε για 5 λεπτά να σταθεί και συνεχίζουμε το χτύπημα. Συνεχίζουμε αυτήν την διαδικασία μέχρι να πάρει τον χρώμα που θέλουμε. Η καραμέλα αντέχει για 3-4 μήνες.
Δείτε την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
daddy-cool.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου