Τραγανή εξωτερικά και τόσο τυρώδης εσωτερικά, αυτή η συνταγή είναι απαραίτητη! καλή προετοιμασία αγαπητοί φίλοι.
Συστατικά
1 κιλό (2 λίβρες) βραστές πατάτες
2 κρόκοι αυγών
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
100 γρ (1 φλιτζάνι) τριμμένη παρμεζάνα
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγα
τριμμένη φρυγανιά για παλτό
1 μπλοκ τυρί μοτσαρέλα
Παρασκευή
Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τις μαγειρεμένες πατάτες.
Ανακατεύουμε τον πουρέ πατάτας με αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, κρόκους αυγών και παρμεζάνα.
Κόβουμε το τυρί σε ορθογώνια.
Παίρνουμε μερικές κουταλιές πουρέ πατάτας και σχηματίζουμε ένα μπιφτέκι, το τυλίγουμε γύρω από το τυρί φροντίζοντας να καλυφθεί εντελώς.
Χτυπάμε 2 αυγά και καλύπτουμε κάθε τηγανιτό πατάτας με αυγό και τριμμένη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε για 6-7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου