Νόστιμος κορμός σοκολάτας με ριγέ σχέδιο. Ένας υπέροχος και πρωτότυπος κορμός σοκολάτας!
- 1 πακέτο μπισκότα κλασικά πτι μπερ
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ με σοκολάτα
- 1 πλάκα βούτυρο
- 2 κουβερτουρα
- 1 μεγάλο γάλα εβαπορέ
- 10 κουταλιές της σούπας ζαχαρη
- 6 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ
- Για το βούτημα, γάλα όσο χρειαστεί
- Εκτέλεση
- Στην αρχή λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Σε ένα μπολ βάζουμε τις λιωμένες κουβερτούρες, την ζάχαρη, το γάλα (στο οποίο έχουμε λιώσει μέσα το κορν φλάουρ) και το λιωμένο βούτυρο.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και φτιάχνουμε μία πάστα σοκολάτας που να αλείφετε (κρατάμε λίγο από το μείγμα για την επικάλυψη) . Θα χρησιμοποιήσουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ την οποία θα καλύψουμε με μία μεμβράνη.
- Στην συνέχεια παίρνουμε ένα μπολ και το γεμίζουμε με γάλα. Βουτάμε το μπισκότο στο γάλα και βάζουμε λίγο από το μείγμα. Συνεχίζουμε εναλλάξ τα μπισκότα και κολλάμε το ένα μπισκότο στο άλλο, στην σειρά, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Απλώνουμε λίγο από το σοκολατένιο μείγμα που κρατήσαμε, ολόγυρα στον κορμό και παγώνουμε στην κατάψυξη.
- Κόβουμε διαγώνια ή ό,τι σχήμα θέλουμε να δώσουμε και έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.
- Tips: Την σοκολάτα την βάζουμε γύρω από τον κορμό προτού βάλουμε το γλυκό μας στο ψυγείο
Υλικά
Η συνταγή και οι φωτογραφίες ανήκουν στην φίλη μας Σοφία Παπαδοπούλου Δραγουδάκη
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου