Υλικά:
4 αυγά
200 γρ βούτυρο
250 γρ αλεύρι ο.χ
200 γρ μέλι
100 γρ καρύδι τριμμένο
300 γρ τριμμένο και στραγγισμένο μήλο
60 γρ σταφίδα
1 κ.γ κοφτή σόδα
1 κ.γ κοφτή μπέικιν
1 κ.γ κανέλλα
1 πρέζα αλάτι
1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε καυτό νερό τις σταφίδες για 20′, μόλις τραβήξουν τις στραγγίζουμε καλά και τις ταμπονάρουμε με μια πετσέτα να στεγνώσουν.
Παίρνουμε λίγο απο το αλεύρι και τις πασπαλίζουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τη σόδα, προσθέτουμε τέλος την κανέλλα και την βανίλια και ανακατεύουμε.
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγα με το αλάτι για 10′ περίπου. Προσθέτουμε το βούτυρο αφού το έχουμε λιώσει και χλιαραίνει σιγά σιγά, να τρέχει σαν κλωστή για να μην κόψουν τα αυγά μας. Αμέσως μετά ρίχνουμε το μέλι.
Παίρνουμε την σπάτουλα και με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε το αλέυρι, έπειτα τα καρύδια, τα μήλα και τις σταφίδες.
Ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμένο φουρνο σε μετριο ταψακι με λαδόκολλα, θα χρειαστεί 20′ με 30′.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου