Amfipoli News: Πίτα σαραγλί με φέτα

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Πίτα σαραγλί με φέτα


Υλικά

  • Φυλλο κρουστας 1 κιλό

    Για την γέμιση

  • Φέτα 300 γραμμάρια περίπου

    Για το άλειμμα

  • 2 αυγ'α 
  • Γιαούρτι στραγγιστό 100 γραμμάρια
  • Αλατι κατά βούληση

  • Εκτέλεση 
  • Αρχικά παίρνουμε δύο φύλλα κρούστας μαζί και τα λαδώνουμε καλά. Απλώνουμε από πάνω την σπασμένα φέτα και τα τυλίγουμε με την βοήθεια μίας ράβδου. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα κρούστας.

Τοποθετούμε κυκλικά σε λαδωμένο ταψί 36 εκατοστών. Τα λαδώνουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει η πίτα ελαφρώς. Ανακατεύουμε το φρέσκο γάλα, το στραγγιστό γιαούρτι και το αλάτι. Αλείφουμε την πίτα με το μείγμα και συνεχίσουμε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου