Amfipoli News: Ταχινόπιτες παραδοσιακές Ρόδου

Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Ταχινόπιτες παραδοσιακές Ρόδου


Υλικά:

-1 φακελάκι μαγιά ξηρή

-1,5 φλιτζάνι νερό χλιαρό

-700γρ.αλευρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)

-Μισό κουταλάκι αλάτι

-2 κουταλιές από το λάδι που έχει πάνω πάνω το ταχίνι στο βάζο

-Ταχινι αραιωμένο με σησαμέλαιο

-Ζάχαρη μαύρη ανακατεμένη με κανέλα 

-Στο γουδί χτυπάμε μισό ξυλάκι κανέλας, 4 γαρύφαλλα, κ σποράκια από 4 κάρδαμο (κακουλέ) ή μαστίχα μαζί με 1,5 κουταλιά ζάχαρη μαύρη μέχρι να γίνουν σκόνη ( αυτά θα μπουν μαζί με το αλεύρι)

Στον αρτοπαρασκευαστή ρίχνουμε τα υγρά πρώτα κ μετά τα στερεά.  Ρυθμίζουμε στο πρόγραμμα για ζύμωμα κ φούσκωμα.

Μπαλάκια παίρνουμε τη ζύμη ανοίγουμε όχι πολύ λεπτό κ απλώνουμε το ταχίνι αραιωμένο.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη/κανέλα να πάει παντού.

Τυλίγουμε κ στριφογυρίζουμε σαν σαλιγκάρι. Ανοίγουμε πάλι ένα φύλλο κ το ψήνουμε σε τηγάνι καυτό (χωρίς λάδι ή βούτυρο) κ από τις δύο πλευρές. Το μυστικό είναι να σκεπάζεται η πίτα με ένα καπάκι όταν ψήνεται. Επίσης μόλις ψηθεί να απλώνεται κ λίγο βούτυρο ( όταν δεν νηστεύουμε) για να μαλακώνει από πάνω.  Καλή επιτυχία.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου