Υλικά
1 κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 κιλό κιμά κοτόπουλο
Ελαιόλαδο
Αλάτι-Πιπέρι
Σκόρδο
Κύμινο
Ρίγανη
3-4 κουταλιές φρυγανιά
300 γρ σάλτσα ντομάτας
Αλάτι-Πιπέρι
100 γρ κέτσαπ πιπεριάς (foodaholics.shop)
Αφυδατωμένο κρεμμύδι
Πιπερόκαμα (foodaholics.shop)
5-6 κόκκους μπαχάρι
Ελαιόλαδο
Οδηγίες
Στο μούλτι πολτοποιούμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Αναμειγνύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, την πιπεριά, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη, κύμινο, ρίγανη και 3-4 κουταλιές φρυγανιά.
Δουλεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την σάλτσα, αλάτι, πιπέρι, την κέτσαπ πιπεριάς, το κρεμμύδι, το πιπερόκαμα, το μπαχάρι, λίγο λάδι και βράζουμε μέχρι να δέσει.
Πλάθουμε τα κεμπάμ σε ξυλάκι από σουβλάκια με υγρά χέρια (που τα έχουμε βουτήξει ελαφρώς στο νερό).
Τα ψήνουμε σε ζεστό σχαροτήγανο.
Όταν ροδίσουν από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη.
Προσέχουμε να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
Τα σερβίρουμε πάνω σε πίτα με γιαούρτι και την σάλτσα που φτιάξαμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου