Amfipoli News: Μπιφτέκια Λαχανικών με ή χωρίς λάδι (νηστίσιμα)!

Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Μπιφτέκια Λαχανικών με ή χωρίς λάδι (νηστίσιμα)!

 


Από τις αγαπημένες μου συνταγές! Μπιφτέκια λαχανικών που μπορείτε να τα κάνετε είτε με λάδι είτε χωρίς για την περίοδο της νηστείας. Αποκτούν ένα ωραίο κοκκινωπό χρώμα μετά το ψήσιμο ενώ είναι πολύ γευστικά! 

Υλικά

2 πατάτες
1 καρότο
Αλάτι-Πιπέρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Άνηθο
Δυόσμο
Μαϊντανό
Πολύχρωμες πιπεριές
150 γρ καλαμπόκι
50 ml ελαιόλαδο (προαιρετικά)
Κύμινο
Τριμμένη Φρυγανιά (προαιρετικά)

Μπιφτέκια Λαχανικών με ή χωρίς λάδι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την συνταγή, βράζοντας τις πατάτες και το καρότο μαζί με λίγο αλάτι. Όταν μαλακώσουν τα καθαρίζουμε και σε ένα μπολ τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι και στην συνέχεια τα αλατοπιπερώνουμε.

Στην συνέχεια, ψιλοκόβουμε το δυόσμο (2-3 κλωναράκια), το μαϊντανό (½ ματσάκι), τον άνηθο (¼ ματσάκι) και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Έπειτα φτιάχνουμε το μείγμα, βάζοντας τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές (½ κόκκινη, ½ κίτρινη, ½ πορτοκαλί), το καλαμπόκι, το μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Εάν επιθυμούμε τα μπιφτέκια λαχανικών να είναι νηστίσιμα, μπορούμε να αγνοήσουμε το ελαιόλαδο. Τέλος, αρωματίζουμε με κύμινο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Αφού το μείγμα μας είναι έτοιμο, πλάθουμε τα μπιφτέκια με βρεγμένα χέρια. Εάν δούμε ότι είναι πολύ μαλακά μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.

Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Δες την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα στο βίντεο που ακολουθεί:

Καλή επιτυχία!

xrysessyntages.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου