Amfipoli News: Φοκάτσια

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Φοκάτσια

 


Υλικά

για την ζύμη

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

για την φοκάτσια

300 γρ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένο ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας

15 φέτες σαλάμι αέρος

ρίγανη τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Το πρώτο βήμα για την συνταγή είναι η παρασκευή της ζύμης. Σε ένα μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι και το αλεύρι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας και κατόπιν βάζουμε τη ζύμη στο τραπέζι.

Λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Δεν απαιτείται πολύς χρόνος για το ζύμωμα.

Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε την φοκάτσια. Σε μία λαμαρίνα ψησίματος ρίχνουμε λίγο λάδι και το απλώνουμε με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνειά του. Βάζουμε τη ζύμη στη λαμαρίνα και αρχίζουμε να την απλώνουμε με τα χέρια μας. Κατόπιν κάνουμε με τις άκρες των δαχτύλων μας, ελαφρά βαθουλώματα στη ζύμη. Απλώνουμε το τριμμένο τυρί επάνω από τη ζύμη.

Κατόπιν, βάζουμε το σαλάμι αέρος σε όλη την επιφάνεια του φαγητού.

Πασπαλίζουμε με ρίγανη, λίγο κόκκινο πιπέρι γλυκό και αλάτι.

Ανάβουμε το φούρνο για να προθερμανθεί και βάζουμε τη λαμαρίνα στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 έως 30 λεπτά στον αέρα. Μετά και από το χρόνο ψησίματος, η συνταγή μας έχει ολοκληρωθεί.

Καλή απόλαυση!

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο :

Εύκολη φοκάτσα με 2 υλικά ζύμη!!!

Sotiria amor

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου