Amfipoli News: Αίγυπτος: Το μυστικό πίσω από την εκπληκτική αρχαία σαρκοφάγο με συρόμενη πόρτα – Βίντεο

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Αίγυπτος: Το μυστικό πίσω από την εκπληκτική αρχαία σαρκοφάγο με συρόμενη πόρτα – Βίντεο

 


Γυρνώντας πίσω τον χρόνο, στην περίφημη Tρίτη Δυναστεία του Παλαιού Βασιλείου της Αρχαίας Αιγύπτου, η μεγάλη Πυραμίδα του Φαραώ Ζοζέρ κλέβει τις εντυπώσεις.

Ωστόσο, μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αινιγματικός δεύτερος ηγεμόνας αυτής της δυναστείας, που φέρει το όνομα Sekhemkhet, ο οποίος αναγνωρίζεται επίσης ως Djosertety ή Djoserty. Πιστεύεται ότι ήταν ο αδελφός ή ο μεγαλύτερος γιος του Djoser. H κληρονομιά του Sekhemkhet αποκαλύπτει μια ενδιαφέρουσα ιστορία.

Μέσα στην ημιτελή πυραμίδα του, που είναι γνωστή ως η “θαμμένη πυραμίδα” (Buried Pyramid), βρίσκεται ένα θαύμα γνωστό ως «Σαρκοφάγος με συρόμενη πόρτα» – μια απόδειξη της εφευρετικότητας της αρχαίας χειροτεχνίας.

Το έπος αυτού του ιδιόμορφου τάφου και της αξιοσημείωτης σαρκοφάγου του ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 1950. Αν και η μούμια του Φαραώ δεν εντοπίστηκε, η ανασκαφή έφερε στο φως έναν θησαυρό από ανεκτίμητα αντικείμενα – χρυσά κειμήλια, πέτρινα αγγεία, εξαίσια δαχτυλίδια και άλλα – που προσφέρουν μια ματιά στη χλιδή του Παλαιού Βασιλείου.

Δείτε το βίντεο:


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου