Amfipoli News: Το μεγαλύτερο ψήγμα χρυσού που βρέθηκε ποτέ στην Αγγλία ανακαλύφθηκε λόγω ενός ελαττωματικού ανιχνευτή μετάλλων

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Το μεγαλύτερο ψήγμα χρυσού που βρέθηκε ποτέ στην Αγγλία ανακαλύφθηκε λόγω ενός ελαττωματικού ανιχνευτή μετάλλων

 


Το μεγαλύτερο ψήγμα χρυσού που έχει βρεθεί ποτέ στην Αγγλία ανακαλύφθηκε από έναν άνδρα που χρησιμοποιούσε ελαττωματική συσκευή ανίχνευσης μετάλλων.

Ο Richard Brock ανακάλυψε το κομμάτι χρυσού τον περασμένο Μάιο, ενώ εξερευνούσε το Σροπσάιρ, μια κομητεία στη δυτική Αγγλία, παρά το γεγονός ότι έφτασε αργά σε μια συνάντηση με άλλους κυνηγούς θησαυρών και χρησιμοποίησε έναν παλαιότερο ανιχνευτή, όπως αναφέρει ο Guardian.

Περίπου 20 λεπτά μετά την έναρξη της έρευνάς του, ο Brock, ο οποίος ανιχνεύει μέταλλα εδώ και 35 χρόνια, βρήκε το ψήγμα. Το κομμάτι χρυσού ζυγίζει 2,3 ουγγιές (64,8 γραμμάρια) και είναι περίπου μεγαλύτερο από ένα κέρμα των 50 pence.

Ψήγμα χρυσού Αγγλία
πηγή: Mullock Jones/SWNS

«Το μηχάνημα που χρησιμοποιούσα ήταν σχεδόν κατεστραμμένο – λειτουργούσε μόνο κατά το ήμισυ. Αυτό δείχνει ότι δεν έχει σημασία τι εξοπλισμό χρησιμοποιείς. Αν περπατάς πάνω στο εύρημα και είσαι αρκετά προσεκτικός για το τι μπορεί να κρύβεται κάτω από το έδαφος, αυτό κάνει όλη τη διαφορά» δήλωσε ο Brock. Δεδομένων των συνθηκών, ο Brock δήλωσε ότι «δεν μπορούσε να το πιστέψει».

Ωστόσο, το πώς βρέθηκε εκεί ο χρυσός παραμένει ένα μυστήριο.

Ψήγμα χρυσού Αγγλία
πηγή: Mullock Jones/SWNS

Ο οίκος δημοπρασιών «Mullock Jones» δέχεται τώρα προσφορές για το ψήγμα στο πλαίσιο μιας ηλεκτρονικής δημοπρασίας, η οποία λήγει την 1η Απριλίου. Το ψήγμα αναμένεται να πωληθεί για τουλάχιστον 35.000 ευρώ (30.000 βρετανικές λίρες).

«Το ψήγμα θεωρείται σπάνιο εύρημα», δήλωσε στο CNN ο δημοπράτης και εκτιμητής του Mullock Jones, Ben Jones. «Η περιοχή περιέχει μια παλιά οδική/ σιδηροδρομική γραμμή και έχει μέσα υπολείμματα ουαλικής πέτρας. Έτσι υπάρχουν διάφορες πιθανότητες για το πώς βρέθηκε εκεί» ανέφερε.

Κάποτε, τμήματα της περιοχής ήταν κάτω από έναν προϊστορικό ωκεανό, όπως αποδεικνύεται από τα πολλά κομμάτια κοραλλιών που έχουν ανακαλυφθεί εκεί.

Σύμφωνα με το CNN, το μεγαλύτερο ψήγμα χρυσού που βρέθηκε ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο ζύγιζε 4,3 ουγγιές (121,3 γραμμάρια). Το ψήγμα αυτό ανασύρθηκε από ποταμό της Σκωτίας το 2019.

foxreport.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου