ΥΛΙΚΑ
Ταψί Νο 40
6 αυγά
1 λίτρο γάλα
Μισή κούπα μακαρονάκι (κοφτό)
3 κσ λάδι
400 γρ τυρί φέτα
200 γραμ. ανθότυρο
Πιπέρι.
Φύλλα:
2 .1/2 κούπες αλεύρι, αλάτι, λίγο ηλιέλαιο, ξύδι, 1/4 κ.γ μπέικιν, νερό. Ζυμώνουμε καλά…..αφήνουμε 1/2 ώρα να ξεκουραστεί.
(Για τέλειο άνοιγμα φύλλου βάλτε το μισό αλεύρι για τσουρέκια)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε 1 μεγάλο φύλλο για κάτω να πέφτει έξω από το ταψί και άλλα 3 στο μέγεθος του ταψιού
Σε κατσαρόλα κι βράζουμε το μακαρονάκι για 8 λεπτά. Το σουρώνουμε και του ρίχνουμε 1 κσ λάδι.
Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα να διαλυθούν και ρίχνουμε το γάλα ανακατεύουμε καλά. Από αυτό το μείγμα κρατάμε μισό φλυτζάνι του καφέ.
Σε λαδωμένα ταψί βάζουμε το μεγάλο φύλλο λαδώνω, το δεύτερο φύλλο, ρίχνουμε το μείγμα και πάνω σκορπούμε 2 κσ Βιτάμ σε μικρά κομματάκια. Βάζουμε το τρίτο φύλλο, γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα λαδώνουμε και το τέταρτο φύλλο.
Ρίχνουμε στο φλιτζάνι που κράτησαμε με το μείγμα από [αυγό- γάλα] και ρίχνουμε 3 κσ λάδι ελαφρύ. Παίρνουμε μια οδοντογλυφίδα και τρυπάμε σε πολλές μεριές την πίτα. Απλώνουμε καλά πάνω το μείγμα και ψήνουμε στους 160-170 για 50 λεπτά αέρα και κάτω αντίσταση στην προτελευταία σχάρα.
“Φωτεινή Παρασκευοπουλου-Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου