Amfipoli News: Αφράτα γεμιστά κουλούρια

Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Αφράτα γεμιστά κουλούρια



  Συνταγή για γεμιστά κουλούρια με σπιτική ζύμη της Σόφης Τσιώπου, γεμισμένα με φέτα και λουκάνικο. Φυσικά μπορείτε να τα γεμίσετε με ό,τι θέλετε και να τα φτιάξετε ακόμη και για σχολικό κολατσιό.

Υλικά

1 κούπα χλιαρό γάλα φρέσκο 

1/2 κούπα του τσαγιού σπορέλαιο 

αυγό 

1 φακελάκι ξερή μαγιά 

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 

500 γραμμ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Για τη γέμιση

350-400 γραμ. φέτα 

20-25 μικρά λουκάνικο 

Εκτέλεση 

Αρχικά διαλύουμε την ξερή μαγιά στο χλιαρό γάλα. Έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι, το σπορέλαιο και το αυγό και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ζυμώνοντας παράλληλα και σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια του ίδιου μεγέθους. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο και με ένα μαχαίρι κάνουμε από τη μία πλευρά του φύλλου χαρακιές. Από την άλλη πλευρά του φύλλου προσθέτουμε λίγη θρυμματισμένη φέτα και μερικά ψιλοκομμένα λουκάνικα.

Ρολάρουμε το φύλλο με τις χαρακιές να είναι από την έξω πλευρά και έπειτα ενώνουμε το ρολάκι σε στρογγυλό κουλούρι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης και ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν καλά.

γεμιστά-κουλούρια-με-φέτα-και-λουκάνικο-συνταγή-

Tips για τα γεμιστά κουλούρια

Αν θέλουμε προσθέτουμε και σουσάμι στο πασπάλισμα.

Σημείωση: Αν τις φτιάξετε για παιδιά, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε σπιτικά αλλαντικά

daddy-cool.gr 

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου