Amfipoli News: Πιροσκί

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Πιροσκί



  ΥΛΙΚΑ για 20 κομμάτια περίπου

500ml νερό χλιαρό (εγώ βάζω από το ζουμακι που βράζω τις πατάτες)
1 φακελάκι μαγιά
2 κ.γλ κοφτα ζάχαρη
3 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ αλεύρι
1κ.γ γεμάτο αλάτι
Περίπου 700 γρ αλεύρι να γίνει μαλακό ζυμαρακι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκανιτσα βάζουμε το νερό μαγιά λάδι ζάχαρη καί ανακατεύω με σύρμα. Προσθέτουμε τις 2 κ.σ αλεύρι συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι καί φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη. Ζυμωνουμε για λίγα λεπτά στον πάγκο . Φτιάχνουμε μία μεγάλη μπαλα καί την τοποθετουμε σέ λαδωμένο μπολ.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη καί αφήνουμε να διπλασιαστεί σέ όγκο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσα μικρά μπαλάκια ανοίγουμε ένα ένα με τα δάχτυλα βάζουμε γέμιση καί κλείνω καλά . Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο ίσα ίσα να πάρουν χρυσαφί χρώμα… βάζουμε ε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν…..

Υ.γ γέμιΖουμε πατάτα καί φέτα.
Βράζουμε πατάτες σε αλατισμένο νερό . Κράταμε λίγο από το ζουμί τους. Τις πάταμε πρόσθετουμε τσιγαρισμενο κρεμμυδάκι, δυόσμο αποξηραμένο, αλάτι και φρέσκο πιπερακι.

 Rania Mantopoulou – “Χρυσές Συνταγές”.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου