Amfipoli News: Θεσπέσιο γλυκό

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Θεσπέσιο γλυκό



  ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παντεσπάνι :

1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,3/4 κούπας ζάχαρη,4 αυγά, μια βανιλετα, δύο κουταλιές σούπας κακάο. Χτυπάω καλά τη ζάχαρη με τα αυγά ρίχνω την βανιλετα κ το αλεύρι με το κακάο κοσκινισμένο ανακατεύω και βάζω σε αποσπώμενη 26αρα φόρμα που έχω βάλει λαδόκολλα ψήνω περίπου 20 λεπτά και αφήνω να κρυώσει.

Φτιάχνω λίγο σιρόπι με ½ κούπα ζάχαρη,½ κούπα νερό, χυμό από ένα πορτοκάλι και ένα ξύλο κανέλας

Χτυπάω μία κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια σ’ ένα μπολ και μια κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα σ άλλο μπολ.

Κόβω το παντεσπάνι στα δύο σιροπιαζω ελαφρά ψεκάζοντας βάζω την άσπρη κρέμα από πάνω το άλλο μισό παντεσπάνι ρίχνω την σοκολατένια κρέμα στρώνω καλά και βάζω ψυγείο.
Ζεσταίνω μια μικρή κρέμα γάλακτος και λιώνω μια κουβερτουρα μόλις είναι έτοιμη ρίχνω μια γενναία κουταλιά μερεντα αφήνω να κρυώσει ελαφρώς και το ρίχνω πάνω στη τούρτα στολίζω με καρύδι τριμμένο και κερασάκια!

Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.

 Σούλα Λεβέντη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου