Από τις αγαπημένες συνταγές μου η συγκεκριμένη για κολοκυθάκια με γέμιση, στην οποία όλα τα υλικά είναι ένα και ένα! Πολύ νόστιμο πιάτο !!!
Υλικά
8 μεγάλα πλυμένα κολοκύθια κομμένα στη μέση
αλάτι
ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο
1 φλ. τσαγιου από το εσωτερικό των κολοκυθιών, (τρίμμα)
μπόλικο άνηθο, (ψιλοκομμένο)
μπόλικο μαϊντανό, (ψιλοκομμένο)
1 φλυτζάνι νερό
1/2 φλυτζάνι ρύζι Καρολίνα, (καλά ξεπλυμένο)
3 κτσ. βούτυρο
αυγολέμονο
2 αυγά
ενάμιση λεμόνι στημένο
1 κτσ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Κόβουμε στη μέση και αδειάζουμε το εσωτερικό 8 μεγάλα πλυμένα κολοκύθια. Αλατίζουμε κατόπιν το εσωτερικό τους.
Στη συνέχεια, σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε 2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα και αφού μαραθούν προσθέτουμε 1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο. Ανακατεύουμε πολύ καλά να πάρει χρώμα κι αυτός.
Ρίχνουμε 1 φλ. τσαγιού από το εσωτερικό τους που είχαμε κρατήσει μπόλικο άνηθο, μαϊντανό, (όλα ψιλοκομμένα) και 1 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Σβήνουμε και προσθέτουμε ρύζι Καρολίνα 1/2 φλιτζάνι, (καλά ξεπλυμένο), και λίγο ακόμη άνηθο. Αφήνουμε 5-10 λεπτά να τραβήξει, γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κλείνουμε με ψίχα κολοκυθιού.
Τα τοποθετούμε όρθια σε κατσαρόλα που έχουμε ήδη καλύψει τον πάτο της με λίγο ακόμη από το εσωτερικό τους, ψιλοκομμένο.
Ρίχνουμε ζεστό νερό να καλυφθούν λίγο αλάτι και 3 κτσ. βούτυρο.
Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και σιγοβράζουμε περίπου μισή ώρα.
Τέλος φτιάχνουμε το αυγολέμονο με 2 αυγά, ενάμιση λεμόνι στιμμένο και 1 κτσ.κορν φλάουρ για να χυλώσει.
Καλή επιτυχία!
Ελινα Σκλαβου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου