Συνταγή για νηστίσιμο σιμιγδαλένιο σοκολατένιο χαλβά με σουσάμι για κάθε περιόδου νηστείας που θα λατρέψουν και τα παιδιά.
Υλικά
3/4 του ποτηριού σησαμέλαιο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
3 κουταλιές της σούπας κακάο
100 γραμμ. κουβερτούρα
100 γραμμ. καβουρδισμένο σουσάμι
Εκτέλεση
Αρχικά κάνουμε ένα σιρόπι με το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά το σιρόπι μόλις πάρει βράση. Καβουρδίζουμε το χοντρό σιμιγδάλι μέχρι να πάρει χρώμα και ρίχνουμε μέσα το κακάο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
Στο τέλος προσθέτουμε το σουσάμι. Προσθέτουμε αμέσως το σιρόπι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να φουσκώσει ο χαλβάς. Τον βάζουμε σε φόρμα του κέικ, τον σκεπάζουμε με μεμβράνη μέχρι να κρυώσει και έπειτα ξεφορμάρει.
Tips για τον σιμιγδαλένιο χαλβά με σοκολάτα και σουσάμι
Το σουσάμι είναι προαιρετικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου