Παραδοσιακή συνταγή για σμυρνέικα σουτζουκάκια! Ελάτε να δούμε την κλασσική εκδοχή για σουτζουκάκια όπως τα έκαναν στην Μικρά Ασία οι γιαγιάδες μας! Η γεύση τους είναι πραγματικά εκπληκτική!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ελιά
1 μεγάλο κρεμμύδι για το μείγμα του κιμά και 1 για την σάλτσα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
Ψίχα ψωμιού 2 φέτες μουλιασμένες σε κρασί
λίγο κρασί για το σβήσιμο
1 κουτ του γλυκού κύμινο
σάλτσα και μια κουταλιά πελτέ
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλάθουμε τα σουτζουκάκια μακρόστενα κ τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι
Τα τηγανίζουμε για λίγο
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε έχτρα κρεμμύδι και βάζουμε τα σουτζουκάκια μέσα και τα σβήνουμε με κρασί προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτα τον πελτέ 5 κόκκους μπαχάρι λίγο νερό
Τα μαγειρεύουμε για μισή ώρα μέχρι να δέσει η σάλτσα τους και τα σμυρνέικα σουτζουκάκια είναι έτοιμα!
Σερβίρουμε με πατάτες πουρέ η ρύζι.
Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου