Υλικά
230 γρ.ελαιολαδο
180 γρ.κρασι λευκό
1 καρότο τριμμένο λεπτά
50 γρ.κεφαλογραβιερα η γραβιέρα
530 γρ.αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια κοφτά μπεικιν
Για την επικάλυψη
Σάλτσα η ντομάτα τριμμένη poumaro με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, ριγανη.
3 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον,
Τριμμένο τυρί γραβιέρα η κεφαλογραβιέρα
Τα τυροπιτσίνια είναι ένα αγαπημένο σνακ για μικρούς και μεγάλους. Τραγανά και χορταστικά, ξεφεύγουν από την κλασική γεύση με το σουσάμι. Το τυρί απογειώνει την γεύση τους και γι’ αυτόν τον λόγο κάθε φορά που βρισκόμαστε σε έναν καλό φούρνο, του ζητάμε να μας βάλει και από μισό κιλό.
Σαν τα δικά μας όμως, δεν έχει γι’ αυτό και αγαπημένη μας Γκόλφω μας δείχνει μία εύκολη συνταγή με αγνά υλικά για τυροπιτσίνια. Μπορείτε να τα φτιάξετε για το σχολικό κολατσιό, το παιδικό πάρτι, τον μεζέ των μεγάλων μαζί με αλλαντικά για την μπύρα και όχι μόνο αλλά και για το σνακ των μεγάλων μέσα στην μέρα.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το λευκό κρασί και ανακατεύουμε λίγο με το σύρμα. Προσθέτουμε το τριμμένο στον ψιλό του τρίφτη καρότο και την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε λίγο με το σύρμα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ξεκινάμε να δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας και πλάθουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Θέλουμε να πάρουμε μία ζύμη εύπλαστη.
Σκεπάζουμε την ζύμη με μία διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Στην συνέχεια στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και πλάθουμε την ζύμη σε μπαστουνάκια. Βάζουμε τα μπαστουνάκια μας στο ταψί.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τις τριμμένες ντομάτες, το ελαιόλαδο, την ρίγανη, την πάπρικα, το πιπέρι. Αλείφουμε τα πιτσίνια με την σάλτσα ντομάτας, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
Προσθέτουμε από πάνω ψιλοτριμμένη κεφαλογραβιέρα, και το μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια. Ψήνουμε τα τυροπιτσίνια στους 190 βαθμούς Κελσίου περίπου, εστία πάνω κάτω, στην μεσαία σχάρα, για περίπου 20 λεπτά.
Tips για τα Τυροπιτσίνια
Αντί για κεφαλογραβιέρα μπορούμε να βάλουμε γραβιέρα τόσο στην επικάλυψη όσο και στην ζύμη. Οι δοσολογίες για την επικάλυψη είναι ανάλογα τα γούστα. Αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να βάλουμε ηλιέλαιο.
Μπορούμε να βάλουμε και κεφαλοτύρι, αλλά βάζουμε λιγότερο αλάτι. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε και 10 γραμμάρια αλεύρι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια σάλτσα μας αρέσει. Αντί για τριμμένη ντομάτα μπορούμε να βάλουμε και πουμαρό.
Δείτε την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο για τα Τυροπιτσίνια:
υ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου