3ΥΛΙΚΑ
250 γραμμάρια φύλλο καταΐφι
100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα πατισερί
0,5 λίτρο γάλα
50 γραμμάρια κορν φλάουρ
3 κρόκοι αυγών
1 βανίλια
50 γραμμάρια βούτυρο
0,5 ποτήρι ζάχαρη
Για το σιρόπι
100 γραμμάρια ζάχαρη
160 γραμμάρια νερό
30 γραμμάρια λικέρ της επιλογής σας
Βράζουμε το σιρόπι για 4 λεπτά και προσθέτουμε το λικέρ
Ανοίγουμε το φύλλο καταΐφι, το ξεχτενιάζουμε και ζεσταίνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε το βούτυρο πάνω στο καταΐφι και ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ, ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα. Σε φόρμες, τοποθετούμε μια μικρή ποσότητα και το πιέζουμε στα τοιχώματα και στον πάτο για να δημιουργήσουμε φωλίτσες.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Μόλις βγουν από τον φούρνο, τις σιροπιάζουμε με μια κουταλιά σούπας σιρόπι.
Για την κρέμα πατισερί, ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τη βανίλια, τη ζάχαρη και τους κρόκους. Τέλος, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αφού κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγο. Όταν οι φωλίτσες κρυώσουν, γεμίζουμε με την κρέμα πατισερί.
Διακοσμούμε όπως επιθυμούμε.
Η συνταγή προέρχεται από την κ. Ioanna Panagiotopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου