ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
600 γρ. αλεύρι, σκληρό
1 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική
7 γρ. μαγιά, ξερή
2 κ.γ. αλάτι
360 ml νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο & έξτρα για το άλειμμα του σκεύους
Εκτέλεση
για τη ζύμη της πίτσας:
1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά να φουσκώσει.
2. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με το λάδι και το αλάτι.
3. Αδειάζουμε μέσα στον κάδο και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε με το γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει μία μαλακή και ομογενοποιημένη ζύμη.
4. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε με διαφανής μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για μία με μιάμιση ώρα.
5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις πάνω κάτω, τοποθετούμε ένα ταψί του φούρνου ανάποδα μέσα στο φούρνο και το αφήνουμε να πυρώσει.
6. Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι το χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη, τα κάνουμε μπαλάκια και σε μία αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα με ένα πλάστη.
7. Μεταφέρουμε την πίτσα πάνω στο ταψί του φούρνου ,παίρνουμε κουταλιές από τη σάλτσα και τις απλώνουμε στην επιφάνεια της κάθε ζύμης, από πάνω βάζουμε το συνδυασμό των υλικών που θέλουμε και τελειώνουμε με το τυρί.
8. Ψήνουμε για περίπου 15 – 20 λεπτά, αναλόγως τον φούρνο.
Eleni Kappou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου