Amfipoli News: Κέικ σοκολάτας σε 5 λεπτά – χωρίς αλεύρι

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025

Κέικ σοκολάτας σε 5 λεπτά – χωρίς αλεύρι

 


Για να ετοιμάσουμε αυτό το κέικ σοκολάτας χωρίς γάλα ή βούτυρο, χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη, θα χρειαστούμε λίγα υλικά: αυγό, λάδι καρύδας, ξυλιτόλη, σκόνη κακάο, τριμμένη καρύδα, νερό και μπέικιν πάουντερ. Η προετοιμασία αυτού του κέικ είναι απλή: χτυπάμε τα αυγά και το λάδι στο μίξερ μέχρι να γίνουν αέρι και μετά τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε κακάο σε σκόνη, ξυλιτόλη, μαγιά, τριμμένη καρύδα και νερό. Τα αδειάζουμε όλα σε μια λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 4μιση λεπτά ή σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.

Συστατικά:

3 ολόκληρα  αυγά
1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας (ή άλλο ουδέτερο λάδι)
3 κουταλιές της σούπας ξυλιτόλη (ή άλλο γλυκαντικό)
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
100 γρ τριμμένη καρύδα
4 κουταλιές της σούπας νερό
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

Προετοιμασία:
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα αυγά και το λάδι μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και αέρινο.
Ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπλέντερ σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη σκόνη κακάο, την ξυλιτόλη, το μπέικιν πάουντερ, την τριμμένη καρύδα και το νερό. Ανακατέψτε καλά.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 4,5 λεπτά σε πλήρη ισχύ.
Και ορίστε! Το κέικ σοκολάτας express χωρίς λακτόζη, γλουτένη και ζάχαρη είναι έτοιμο για δοκιμή.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου