Amfipoli News: Νηστίσιμος κορμός σοκολάτας

Σάββατο 1 Μαρτίου 2025

Νηστίσιμος κορμός σοκολάτας

 


Υλικά

400 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
450 γρ.ταχίνι (εγώ έβαλα ολικής)
200 γρ.μέλι
100 γρ φυστίκι Αιγίνης (την ψύχα)
50 γρ.κράνμπερις
400 γρ.χαλβά κομμένο σε κομματάκια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Ρίχνουμε μέσα το μέλι και το ταχίνι ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ωραίο μείγμα.
Προσθέτουμε τα φυστίκια, τα κράνμπερις και τελευταίο τον χαλβά. Ανακατεύουμε καλά, να ενσωματοθούν με την σοκολάτα.

Στρώνουμε με μεβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ ρίχνουμε το μείγμα με μια μαρίζ το στρώνουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.

Βγάζουμε το ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε μπάρες.

 Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου