Amfipoli News: ΘΡΑΨΑΛΑ «ΣΟΥΒΛΑΚΙ» ΨΗΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ.

Κυριακή 2 Μαρτίου 2025

ΘΡΑΨΑΛΑ «ΣΟΥΒΛΑΚΙ» ΨΗΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ.

 


Καθαρίζω, πλένω και κόβω χοντρές λωρίδες τα θραψαλα. 

Σ ένα μπολ ρίχνω τα κομμάτια, 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο, πάπρικα καπνιστή, αλατοπίπερο,  βεγκετα (σκόνη λαχανικών νοστιμιας), σκόρδο είτε σκελίδες είτε σκόνη, 2 κ. σ. μουσταρδα, 3-4 κ.σ. κέτσαπ, 1/2 ωριμο ακτινίδιο τριμμένο στον τρίφτη. Ανακατεύω καλά, σκεπάζω με μεμβράνη κι αφήνω στο ψυγείο όλο το βράδυ. 

Την επόμενη περνάω τα κομμάτια στα ξυλάκια,  πασπαλιζω ελάχιστο σιμιγδάλι ψιλο, ραντίζω με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και ψηνω αέρα στους 200 βαθμούς να ροδισουν και να γίνουν τραγανά.

 Γυρίζω και 1 φορά να ψηθούν κι απ την άλλη πλευρά.  Πραγματικά έγιναν τόσο τρυφερά, τόσο μαλακα μέσα κι εξωτερικά όσο τραγανά έπρεπε,  που πια μόνο έτσι θα τα κάνω στο εξης





Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου