ΥΛΙΚΑ
Για 5 Ταψάκια των 26cm
900 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
1.5 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι
2 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
450 γραμμάρια περίπου χλιαρό νερό
ΈΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη κοσκινιζουμε το αλεύρι.
Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και Ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Το τρίβουμε με τα δύο Μας χέρια, να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
Προσθέτουμε τη μαγιά το ξύδι και το αλάτι περιμετρικά ανακατεύουμε, και λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό ζυμωνοντας, Μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Έπειτα τη βάζουμε στο πάγκο και τη ζυμώνουμε για λίγα λεπτά.
Θέλουμε μια ζύμη με απαλή υφή.
Την κάνουμε μπάλα, τη σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα, εκτός ψυγείου.
Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 20 μπαλάκια.
Τα 5 μπαλάκια να είναι λίγο πιο μεγάλα από τα άλλα Γιατί θα τοποθετηθούν στο κάτω μέρος του ταψιού και θα πρέπει να αγκαλιάσουν και τα επάνω φύλλα.
ΥΛΙΚΆ ΓΕΜΙΣΗΣ
3 κιλά πράσα
1 φλυτζάνα τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια τσαγιού κεφαλοτύρι
2 Αυγα
ελάχιστο αλάτι λογο του τυριού
πιπέρι
10 φέτες μπέικον που τις ψήνουμε λίγο σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι μέσα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα πράσα ροδέλες και τα σοτάρουμε σ’ένα μεγάλο τηγάνι με το λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και τα αυγά κτυπημμέσα όταν κρυώσουν τα πράσα.
Εάν έχουν πολλα υγρά τα σουρώνουμε για να μην μας μαλακώσουν τα κάτω φύλλα. Εγώ δε χρειάστηκε να τα σουρωσω.
Σ’ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνω τις φέτες του μπέικον. ..
Όταν κρυώσουν τα κόβω σε κομματάκια και τα προσθέτω στη γέμιση.
Ζύγίζουμε τη γέμιση και τη χωρίζουμε σε 5 ισα μερη, για να τη προσθέσουμε στα 5 Ταψακια Μας.
Εγω τα ταψάκια τα βάζω στη κατάψυξη τα ψήνω όταν θέλω σε προθερμασμένο καλά φούρνο στους 200° Για 60′ ή ανάλογα με το φούρνο σας , πάντα στο κάτω μέρος με αντιστάσεις.
Το ίδιο βέβαια και τα φρέσκα
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου