Amfipoli News: Μπουγιουρντί στα πήλινα.

Κυριακή 11 Μαΐου 2025

Μπουγιουρντί στα πήλινα.

 


Υλικά

Φέτα, λίγο τυρί κατσικίσιο, λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο ή κασέρι τριμμένο

Ντομάτα κομμένη μικρά καρέ

Φέτες ντομάτες

Πιπεριά πράσινη και κόκκινη κομμένη σε φέτες, λίγο λουκάνικα για δύο πού τους αρέσει έτσι.

Ελαιόλαδο, αλάτι και, πιπέρι, ρίγανη , μπούκοβο και λίγο μαϊντανό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβετε την φέτα με τα χέρια σας και την ανακατεύετε με τα άλλα τυριά. Στρώνετε τα υλικά σε στρώσεις και βάζετε επάνω φέτες ντομάτας, φέτες πιπεριάς.

Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στο φούρνο στους 200οC μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Βγάζουμε τη λαδόκολλα προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί, λίγο μαϊντανό.

Ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμα να πάρει ελαφρύ χρώμα από πάνω.

Σερβίρουμε με ψημένο ψωμάκι μες στο σκεύος

*Για τους τεμπέλιδες ένας πιο απλός τρόπος:
Μια φέτα φέτα κάτω,μια φέτα ντομάτα από πάνω, καυτερή πιπεριά κατά το δοκούν, και μπόλικο τριμμένο κασέρι από πάνω, να γεμίσει και τα κενά.
5 λεπτά στα μικροκύματα στο φουλ και τέλος.

Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου