Συνταγή για τεμπελόπιτα με γραβιέρα και φέτα. Θέλετε να φτιάξετε πίτα για τα παιδιά και δεν έχετε χρόνο; Δοκιμάστε αυτή τη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, με φέτα και γραβιέρα.
Υλικά
200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
140 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
170 γραμμάρια μαργαρίνη
300 γραμμάρια φέτα
3 αυγα
1/2 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
1-2 πρέζες αλατι
Πιπέρι 1-2 πρέζες
Μπέικιν Πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
Μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
Κεφαλογραβιέρα 1 χούφτα τριμμένη
Για το πασπάλισμα
Σουσαμι κατά βούληση
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, τα αυγά, το φρέσκο γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο και τη κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε.
Στο τέλος προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε και πάλι. Μεταφέρουμε τον χυλό σε ένα στρογγυλό ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-200 βαθμούς Κελσίου, ανάλογα και τον φούρνο, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Tips για την τεμπελόπιτα με γραβιέρα και φέτα
Μπορούμε να λιώσουμε τη μαργαρίνη στον φούρνο μικροκυμάτων. Μπορούμε να κάνουμε διπλή δόση και να την ψήσουμε σε στρογγυλό ταψί. Αντί για μαργαρίνη μπορούμε να βάλουμε ελαιόλαδο. Εμείς κάναμε διπλή δόση και την ψήσαμε σε ταψί 35×25 στρογγυλό.
Natasa Cuka - ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου