Οι αποξηραμένες ντομάτες σε λάδι είναι ένας νόστιμος τρόπος για να διατηρήσετε τις ντομάτες για μεγάλο χρονικό διάστημα και να τους δώσετε μια έντονη, συμπυκνωμένη γεύση.
Συστατικά
- ντομάτες
- Αλας
- Ξίδι μηλίτη
- Ηλιέλαιο Ελαιόλαδο
- Κάπαρη
- Φρέσκια μέντα
- Σκόρδο
- Πιπεριά τσίλι για γεύση
Παρασκευή
- Κόβουμε τις ντομάτες σε τρία μέρη (ή δύο αν είναι μικρές), τις περιχύνουμε με αλάτι και το ξύδι και τις αφήνουμε να στεγνώσουν στον ήλιο (σε δίχτυ).
- Αναποδογυρίστε τα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.
- Μόλις στεγνώσουν τελείως οι ντομάτες, ξεπλύνετε και αφήστε να στεγνώσουν. Έπειτα σε ένα μπολ προσθέτουμε τα καρυκεύματα, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα βάζα.
- Τέλος προσθέτουμε και τα δύο είδη λαδιού.
- Μην κλείνετε τα κουτιά για 8-10 ώρες για να βγει ο απαραίτητος αέρας, μετά μπορείτε να τα κλείσετε. light-recipes.top


Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου