Amfipoli News: Αποξηραμένες ντομάτες σε λάδι: η καλύτερη συνταγή για την παρασκευή τους

Σάββατο 2 Αυγούστου 2025

Αποξηραμένες ντομάτες σε λάδι: η καλύτερη συνταγή για την παρασκευή τους


Οι αποξηραμένες ντομάτες σε λάδι είναι ένας νόστιμος τρόπος για να διατηρήσετε τις ντομάτες για μεγάλο χρονικό διάστημα και να τους δώσετε μια έντονη, συμπυκνωμένη γεύση.

Συστατικά

  • ντομάτες
  • Αλας
  • Ξίδι μηλίτη
  • Ηλιέλαιο Ελαιόλαδο
  • Κάπαρη
  • Φρέσκια μέντα
  • Σκόρδο
  • Πιπεριά τσίλι για γεύση

Παρασκευή

  1. Κόβουμε τις ντομάτες σε τρία μέρη (ή δύο αν είναι μικρές), τις περιχύνουμε με αλάτι και το ξύδι και τις αφήνουμε να στεγνώσουν στον ήλιο (σε δίχτυ).
  2. Αναποδογυρίστε τα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.
  3. Μόλις στεγνώσουν τελείως οι ντομάτες, ξεπλύνετε και αφήστε να στεγνώσουν. Έπειτα σε ένα μπολ προσθέτουμε τα καρυκεύματα, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα βάζα.
  4. Τέλος προσθέτουμε και τα δύο είδη λαδιού.
  5. Μην κλείνετε τα κουτιά για 8-10 ώρες για να βγει ο απαραίτητος αέρας, μετά μπορείτε να τα κλείσετε.                                                    light-recipes.top
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου