Υλικά
2 1/2 πακέτα πτι μπερ μπισκότα
1 λίτρο γάλα φρέσκο
250 γραμμάρια βιτάμ
7 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Κουβερτούρα 125 γραμμάρια
Για τη σαντιγί
500 γραμμάρια φυτική κρέμα γάλακτος
250 ml ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
Το μπισκοτόγλυκο είναι ένα γλυκό που μπορούμε να το απολαύσουμε όλο το χρόνο. Το καλύτερο όμως είναι, ότι είναι πανεύκολο και ακόμη κι αν δεν έχουμε φτιάξει πολλά γλυκά στη ζωή μας, αυτό σίγουρα θα το πετύχουμε. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε την καλύτερη συνταγή για μπισκοτόγλυκο με κορν φλάουρ.
Εκτέλεση
Σπάμε τα μπισκότα πτι μπερ σε ένα βαθύ μπολ. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα, το βιτάμ, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και τη κουβερτούρα και βράζουμε μέχρι να γίνει μία κρέμα προς πηχτή και όχι πολύ σφιχτή. Ρίχνουμε την κρέμα στα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά, για να ενωθούν τα υλικά μας.
Βάζουμε το μείγμα με τα μπισκότα σε ένα ταψί ή σε ένα τσέρκι αν θέλουμε να μοιάζει με τούρτα και αφήνουμε τη βάση μας να κρυώσει λίγο. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα γάλακτος για λίγο και στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και χτυπάμε σε σαντιγί. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και στρώνουμε από πάνω τη σαντιγί. Διακοσμούμε με ό,τι κι αν θέλουμε και βάζουμε το μπισκοτόγλυκο στο ψυγείο. Μόλις παγώσει καλά, σερβίρουμε.
Τζένης Τσανακτσίδου - ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου