Amfipoli News: Νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Περιστέρη;

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Περιστέρη;

Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά στα σενάρια του Σαμαρά η αρχαιολόγος της Αμφίπολης





   Μια πρόταση-έκπληξη, στο πλαίσιο της εμπιστευτικής συζήτησης που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα στο Μέγαρο Μαξίμου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, κατατέθηκε αυτή την εβδομάδα στο πρωθυπουργικό γραφείο και προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στους στενούς συνεργάτες, αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
 Πρόκειται για την αρχαιολόγο και επικεφαλής των ανασκαφών στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης, Κατερίνα Περιστέρη, το όνομα της οποίας, όπως εκτιμούν στο Μαξίμου, αναμένεται να συνδεθεί με τη σημαντικότερη αρχαιολογική ανακάλυψη των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας, κάτι που ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται από τα μέχρι τώρα ευρήματα στην ιστορική περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας.
 «Οι πολίτες δείχνουν να επιθυμούν για διάδοχο του Κάρολου Παπούλια ένα μη πολιτικό πρόσωπο, που να μπορεί όμως να τους εμπνεύσει και να τους ενώσει. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται η αναζήτησή μας και η κ. Περιστέρη είναι ένα όνομα που έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων και μας απασχολεί», αναφέρει στα «Π» υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας. Ο ίδιος επισημαίνει ότι η έμπειρη αρχαιολόγος από την Καβάλα κατάφερε να στρέψει το παγκόσμιο ενδιαφέρον στη χώρα μας για μια θετική εξέλιξη, κάτι που είχε να συμβεί χρόνια. «Αποτελεί μια συγκροτημένη προσωπικότητα του ακαδημαϊκού χώρου, που είναι σημείο αναφοράς για όλους τους Έλληνες, πάνω από κόμματα και πολιτικές ισορροπίες», προσθέτει.
 ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τις πληροφορίες που είδαν εσχάτως το φως της δημοσιότητας περί αλλαγής στρατηγικής της κυβέρνησης αναφορικά με την Προεδρική εκλογή, καθώς εστιάζει πλέον σε πρόσωπα που δεν ανήκουν στο πολιτικό προσωπικό της χώρας.
  Τη συγκεκριμένη στροφή, εξάλλου, περιέγραψαν σε δημόσιες τοποθετήσεις τους τόσο ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος. Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας στο Reuters από τη Νέα Υόρκη υποστήριξε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας ενδεχομένως να προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας τον ερχόμενο Μάρτιο ένα μη πολιτικό πρόσωπο, με στόχο τη συναίνεση και την αποφυγή της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, η οποία θα επιβράδυνε την οικονομική πρόοδο. «Παρ’ ότι ο Πρόεδρος της χώρας δεν έχει ουσιαστικές πολιτικές αρμοδιότητες, μια αποτυχία της Βουλής να τον εκλέξει θα οδηγούσε σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, με πιθανότητα να μην υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτό θα βύθιζε την Ελλάδα σε πολιτική κρίση λίγα χρόνια αφότου απέφυγε τη χρεοκοπία. Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε υποψηφιότητες εκτός πολιτικής, αλλά προερχόμενες από τον ακαδημαϊκό χώρο ή τον χώρο του πολιτισμού, κάτι που θα ήταν αντίθετο σε μια παράδοση δεκαετιών», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, ευθυγραμμιζόμενος με τα όσα είχε πει στη «Real News» o Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος επεσήμανε ότι «δεν χρειάζεται να είναι ο νέος Πρόεδρος κατ’ ανάγκην πολιτικός».
  Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή (μη πολιτικού προσώπου) έπαιξαν σημαντικό ρόλο και οι μετρήσεις που έφθασαν το τελευταίο διάστημα στο Μαξίμου, τα αποτελέσματα των οποίων εμφανίζουν την κοινή γνώμη να διάκειται θετικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Χαρακτηριστικά είναι τα ευρήματα του γκάλοπ της Alco, που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο «Πρώτο Θέμα» και δείχνει ότι η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί σε ποσοστό 34% πρόσωπο εκτός πολιτικής να αναλάβει το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε αντίθεση με το 28%, που δηλώνει ότι θέλει πολιτικό.

Του Δημήτρη Κουνιά, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου