Amfipoli News: Κάτι δεν πάει... καλά – Τα περίεργα των αποκαλύψεων

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Κάτι δεν πάει... καλά – Τα περίεργα των αποκαλύψεων

Αμφίπολη: Κάτι δεν πάει... καλά – Τα περίεργα των αποκαλύψεων

Οι ανακοινώσεις του υπουργείου γίνονται για να διευκρινίζουν κάποια πράγματα γυρω από τον τάφο της Αμφίπολης ωστόσο κάποιες φορές οι ανακοινώσεις μάλλον περισσότερες απορίες δημιουργούν.

Για την ακρίβεια έχουν ξεκινήσει να σκάβουν σε βάθος από την αρχή της εβδομάδας. Οι ανακοινώσεις είναι πάντα μια με δυο μέρες μετά.

Με βάση την ανακοίνωση λοιπόν: 
“Σύμφωνα με την γεωλογική τομή, που είχε αποδείξει ότι το βάθος του τρίτου θαλάμου-τέταρτου χώρου είναι 7,53,-τουλάχιστον κατά 1,50 μ. βαθύτερα από τους προηγούμενους-η ανασκαφική εργασία συνεχίστηκε ως χτες κατά μισό μέτρο κάτω από την επιφάνεια του δαπέδου.” 
Δηλαδή η αρχαιολόγοι έχουν τη βεβαιότητα ότι έχουν εντοπίσει το δάπεδο του επόμενου χώρου ή γίνεται αναφορά στο δάπεδο του θαλάμου με το ψηφιδωτό.
Εάν είναι βαθύτερος ο τάφος στον επόμενο χώρο υπάρχει σκάλα ή ράμπα που να οδηγεί προς τα κάτω και τι σημαίνει αυτό;
Στη συνέχεια της ανακοίνωσης δίδονται κάποιες απαντήσεις, όμως και πάλι δημιουργούνται απορίες:
“Κάτω από τους πωρόλιθους του δαπέδου, μέσα στην αφαιρούμενη επίχωση βρέθηκαν τμήματα των φτερών των Σφιγγών, ένα μέρος από τον λαιμό της δεύτερης Σφίγγας- ίδιας ποιότητας μαρμάρου και εφάμιλλης γλυπτικής αξίας-καθώς και τμήματα από το ελλείπον τμήμα του μοναδικού ψηφιδωτού, με την εικόνα της αρπαγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, που καλύπτει το δάπεδο του δεύτερου θαλάμου-τρίτου χώρου, πίσω από τις Καρυάτιδες.”
Στον επόμενο θάλαμο λοιπόν βρίσκονται κομμάτια από τα προηγούμενα μέρη του τάφου, από μικρές ψηφίδες ως την κεφαλή της Σφίγγας και όλα αυτά κάτω από τους πορόλιθους του δαπέδου...

Δηλαδή στο μνημείο που εντυπωσιάζει με την πολυτέλεια της κατασκευής του οι αρχαιολόγοι στην τελευταία ανακοίνωσή τους μας είπαν ότι ο νεκρικός θάλαμος δεν είχε καν πόρτα, αν και είχε τους ορθοστάτες της, δεν είχε δάπεδο που να αξίζει αναφοράς, καθώς είναι κατασκευασμένο από πωρόλιθο!

Πηγή:newsit.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου