Amfipoli News: Master Plan για τον Τύμβο Καστά

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Master Plan για τον Τύμβο Καστά




Zητούν Ιωαννίδης – Μπαζδάνης

Επιστολή στον Υπουργό Πολιτισμού Κ. Τασούλα


Γενικό σχεδιασμό για την αξιοποίηση της περιοχής μετά τις ανασκαφές στην Αμφίπολη ζητούν με επιστολή του ο Γιάννης Ιωαννίδης και ο Αθανάσιος Μπαζδάνης από τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας και ο περιφερειακός σύμβουλος Σερρών επισημαίνουν πως πρέπει να καταστρωθεί ένα MasterPlanγια την ανάδειξη του μνημείου και συλλογικά οι φορείς να προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες οι οποίες η μία θα συμπληρώνει την άλλη.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή τους, την οποία κοινοποιούν στον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, στον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη και στον Δήμαρχο Αμφίπολης Κωνσταντίνο Μελίτο, αναφέρουν τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

            Οι τελευταίες ευχάριστες εξελίξεις από τις ανασκαφές στο λόφο Καστά στην Αμφίπολη μπορεί και πρέπει να είναι η αιτία να προβληματιστούμε για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής, θεωρώντας ότι ο πολιτισμός εκτός των άλλων έχει τεράστιες οικονομικές προεκτάσεις.

            Με αφορμή λοιπόν την επικοινωνία σας με το Δήμο Αμφίπολης θεωρούμε ότι η συλλογική συμμετοχή των φορέων θα έχει καλύτερα αποτελέσματα.

            Έτσι μια ομάδα από το Υπουργείο σας, την Π. Κ. Μ., το Δήμο Σερρών, το Δήμο Αμφίπολης ή η ανάθεση σε ειδικούς, ώστε να έχουμε ένα γενικό σχεδιασμό (MasterPlan) θα βοηθήσει ώστε το οικουμενικό αυτό μνημείο ως επίκεντρο πλέον να γίνει η αιτία για μια ορθολογική ανάπτυξη της περιοχής, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική και εθνική οικονομία.

            Σε διαφορετική περίπτωση θεωρούμε ότι αν ο κάθε φορέας αποσπασματικά αναλαμβάνει πρωτοβουλίες τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα άριστα.

            Με σεβασμό προς την επιστήμη, την ανασκαφική ομάδα της κ. Περιστέρη και τις δικές σας πρωτοβουλίες πιστεύουμε ότι η συλλογική προσπάθεια του Υπουργείου σας, της Π. Κ. Μ, του Δήμου Σερρών, του Δήμου Αμφίπολης και άλλων φορέων αν σκόπιμο κριθεί, θα αποδώσει τα καλύτερα αποτελέσματα και θα βάλει την περιοχή στον αναπτυξιακό χάρτη.

            Γι’ αυτό προτείνουμε κατ’ αρχάς μια σύσκεψη για την προαναφερόμενη συνεργασία».


Πηγή: sertharros.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου