Amfipoli News: Ποια θα είναι η επόμενη μέρα στην Αμφίπολη - Τι δήλωσε ο Υπουργός

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα στην Αμφίπολη - Τι δήλωσε ο Υπουργός


Το μεσημέρι σήμερα στις 2μ.μ. ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Μουσείο της Αμφίπολης, ο Υπουργός πολιτισμού κ.Τασούλας.

Ήταν παρούσα η επικεφαλής της ανασκαφής κ.Αικατερίνη Περιστέρη, η γ.γ του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μενδώνη, αλλά και το σύνολο της διεπιστημονικής ομάδας που ασχολείται με την ανασκαφή στον Τύμβο Καστά, που συνεχίζει να μας εκπλήσσει κάθε φορά με τα ευρήματά του.

Ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε και αυτός με τη σειρά του, όπως ήταν αναμενόμενο στην ολοκλήρωση αυτής της φάσης των εργασιών.

Μένουν και έπονται πολλά για να αναδειχθεί πλήρως το μνημείο και είναι πολλά αυτά που περιμένουμε από τον Τύμβο Καστά στο μέλλον είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός. Ενώ έχουμε ουσιαστικά και την γεωφυσική διασκόπηση. 

Η διασκόπηση έχει ξεκινήσει ήδη από το επιτελείο των γεωλόγων, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), που έχει αναλάβει αυτή την έρευνα και είναι άγνωστο ακόμη πόσο θα διαρκέσει.

Το χρονοδιάγραμμα που μας είχε δοθεί αρχικά ήταν ένας μήνας. Αλλά όπως είπαν οι αρμόδιοι, όλα εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα στην περιοχή.

Αρχικά, η γεωφυσική διασκόπηση θα γίνει σ'ένα χώρο περίπου τριών στρεμμάτων και ύστερα θ'ακολουθήσει ο υπόλοιπος λόφος Καστά, που είναι περίπου είκοσι στρέμματα.

Η μέθοδος η οποία ακολουθείται είναι ηλεκτρική τομογραφία και είναι αυτή η οποία θα δείξει ποια μέρη του Τύμβου Καστά είναι φυσικά και ποια είναι τεχνητά, ποια δηλαδή είναι αυτά που έφτιαξε ο άνθρωπος.Θα δείξει επίσης, αν υπάρχουν άλλοι χώροι ή ακόμη και άλλα ταφικά μνημεία.



Η ομάδα ειδήσεων του amfipolinews.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου