Amfipoli News: Τσίπρας: Διαπραγματευόμαστε με άδεια ταμεία και τράπεζες στο όριο

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Τσίπρας: Διαπραγματευόμαστε με άδεια ταμεία και τράπεζες στο όριο


Είμαστε στην αρχή μιας μεγάλης και δύσκολης μάχης... Δεν πρόκειται να δραπετεύσουμε από τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για ταρακούνημα πολλών στον έναν μήνα διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έπαψε να είναι παρίας που εκτελεί εντολές και απλά εφαρμόζει μνημόνια.

Ο λαός αισθάνεται να κερδίζει τη χαμένη του αξιοπρέπεια. Η ανθρωπιστική κρίση μπήκε στο επίκεντρο των συζητήσεων. Κερδίσαμε συμμάχους σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο να απαλλαγούμε από τις αυτοτροφοδοτούμενες κρίσης. Είπαμε πολλά αλλεπάλληλα "όχι" , παρά τις συχνά αφόρητες πιέσεις, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας και επανέλαβε ότι «η τρόικα και τα μνημόνια αποτελούν παρελθόν».

Για τις αλήθειες για την διαπραγμάτευση με τους εταίρους έκανε λόγο ο Α. Τσίπρας στην ομιλία του στην Κ. Ε του ΣΥΡΙΖΑ που είναι η πρώτη μετά τις εκλογές.
''Η κυβέρνηση Σαμαρά και οι ξένες συντηρητικές δυνάμεις είχαν ναρκοθετήσει κάθε μας βήμα για να μας ρίξουν στα βράχια. Είχαμε ελάχιστα χρονικά περιθώρια γιατί ήθελαν να μας προκαλέσουν χρηματοδοτική ασφυξία'' τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όλος ο κόσμος παρακολουθεί την κόντρα στο κόμμα της Μέρκελ για τις υποχωρήσεις προς την Ελλάδα δήλωσε ο Α. Τσίπρας.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε όμως οι αναφορές του σε γεωπολιτικές ανησυχίες από αποσταθεροποίηση της Ελλάδας.
Ο Α. Τσίπρας αφού στάθηκε στον υπεύθυνο ρόλο από Η.Π.Α Κίνα και Γαλλία μετά επιτέθηκε στις ηγεσίες της Ισπανίας και Πορτογαλίας κατηγορώντας τις μάλιστα πως έσπρωχναν την διαπραγμάτευση στο χείλος του γκρεμού.


newsit.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου