Amfipoli News: Γερμανία: Αργά και σταθερά προς μια Ευρωπαϊκή στρατιωτική ηγεμονία

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Γερμανία: Αργά και σταθερά προς μια Ευρωπαϊκή στρατιωτική ηγεμονία


Με όπλο την οικονομική ευμάρεια η Γερμανία αποκαλύπτει σιγά-σιγά το σχέδιο για την στρατιωτική κυριαρχία της στην Ευρώπη. Σύμφωνα με πλήθος άρθρων Βρετανών, Γάλλων , κά, στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων η Γερμανία οδεύει προς τον «δρόμο της στρατιωτικής ηγεμονίας» αρχικά στην Ευρώπη .

Η Γερμανία θα δαπανήσει  περισσότερα για την άμυνα κατά τα επόμενα χρόνια,   ως απάντηση στην αυξανόμενη παγκόσμια αστάθεια, δήλωσε ο «πολύς»  υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα  Bild am Sonntag,  «η μεγαλύτερη οικονομία της  Ευρώπης, θα πρέπει να επωμιστεί υψηλότερες δαπάνες για την άμυνα, κατά τα επόμενα  χρόνια, δεδομένου ότι οι διάφορες κρίσεις και η αστάθεια παγκοσμίως εγκυμονούν κινδύνους».

«Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, δηλαδή για το επόμενο έτος, δεν μπορούν να υλοποιηθούν   πολλά και μεγάλα έργα στον γερμανικό  αμυντικό προϋπολογισμό, επειδή απλά η βιομηχανία απλά δεν μπορεί να αποδώσει μεγάλα αμυντικά προγράμματα πολύ  γρήγορα», πρόσθεσε ο Σόιμπλε.

Ερωτηθείς ποια υπουργείο θα μπορούσε να αναμένει περισσότερα χρήματα στο μέλλον, ο Schaeuble είπε ότι είχε υποδείξει ότι η Γερμανία μέτρια αύξηση των δαπανών για την αναπτυξιακή βοήθεια. Δεν είπε όμως για που θα κάνει την πρόταση.

Σύμφωνα με το ρωσικό αμυντικό πόρταλ military-informant.com, η γερμανική αμυντική βιομηχανία θα «ετοιμάζει» ήδη 300 τουλάχιστον άρματα μάχης τύπου Leopard-2A2, για καλύψει τις άμεσε ανάγκες της Γερμανίας.

Πρόσφατα η Γερμανίδα  Υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η χώρα της θα αλλάξει τελείως Ρότα στο στρατιωτικό τομέα  , με την υλοποίηση μεγαλεπήβολων αμυντικών σχεδίων. Γεννιέται ο νέο Γερμανικός Στρατός δήλωσε η ίδια.

«Ήρθε η ώρα για τη Γερμανία να κυβερνήσει; «Μην κρυβόμαστε πίσω από την ιστορία. Η Εξωτερική πολιτική της Γερμανίας έχει δραματικά και ιστορικά μεταμορφωθεί», αναφέρει ο αρθρογράφος του περιοδικού.

Η «μετάλλαξη» της Γερμανικής πολιτικής πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, και έγινε πρωτοσέλιδο σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, λίγοι άνθρωποι πραγματικά «κατενόησαν» το μέγεθος αυτού που μόλις είχαν διαβάσει, και το οποίο θα έχει καταστροφικές συνέπειες μελλοντικά για την Ευρώπη και ίσως ολόκληρο τον κόσμο. Πολλοί, ειδικά στην Αμερική όμως, στην πραγματικότητα «αγκάλιασαν» την είδηση.

Η Γερμανία παρακολουθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα τα γεγονότα στην Ουκρανία εκ του σύνεγγυς. Ιστορικά έχει χυθεί «πολύ αίμα» μεταξύ της Γερμανίας και της Ρωσίας. Με δεδομένο ότι τα δύο αυτά κράτη υπήρξαν ανελέητοι εχθροί κατά την διάρκεια του Β “ Παγκοσμίου πολέμου, το Βερολίνο παρακολουθεί με δέος την σθεναρή προσπάθεια της Ρωσίας να θέσει υπό τον έλεγχο της την Ουκρανία.

Όπως εξηγείται και στο περιοδικό thetrumpet «υπάρχει ένας συγκρουσιακός και ιμπεριαλιστικός Βλαντιμίρ Πούτιν που είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει τη Γερμανία να αναλάβει δράση».

Όσο για το τι συνέβη στη Γερμανία τον Ιανουάριο του 2014, αυτό αφορά αποκλειστικά την πολιτική ηγεσία της, η οποία «άλλαξε ρότα» στην εξωτερική πολιτική της ως ένα άμεσο αποτέλεσμα της πρόσφατης συμπεριφοράς του Βλαντιμίρ Πούτιν, ιδίως στην Ουκρανία.

Εάν παρατηρήσουμε μέσα από το φακό της γνωστής βιβλικής προφητείας, «ο πρίγκιπας των Ρως ξυπνά το Θηρίο»! (αναφέρεται η σχετική προφητεία στο τεύχος του περιοδικού thetrumpet του Φεβρουαρίου του 2013).

Οι προφητείες αυτές, ομιλούν για το τέλος του χρόνου αναμονής και προειδοποιήσεων και την «ανάδυση» μιας γερμανικής ηγεμονίας. Ενός καθολικού, εμπνευσμένου δύναμης, «θηρίου» που εκκολάπτεται για περισσότερα από 70 χρόνια! Υφίσταται αυτή η προειδοποίηση, από το τέλος ακόμη του 1945, όταν σε Γερμανία και Ευρώπη σιγόκαιγαν ακόμη οι στάχτες του Β’ παγκοσμίου πολέμου, συνεχίζει το άρθρο.

«Εμείς το προφητεύαμε αυτό, δεκαετίες πριν ακόμη και από την ενοποίηση της Γερμανίας το 1989. Σήμερα, αυτή η προφητεία εκπληρώνεται μπροστά στα μάτια σας. Είναι προφανές ότι η Γερμανία σήμερα κυριαρχεί πολιτικά και οικονομικά Ευρώπη. Τώρα η Γερμανία πραγματοποιεί την επανάσταση της εξωτερικής πολιτικής της. Υπενθυμίζεται ότι πολύ σύντομα, η Γερμανία θα μετατραπεί σε μια υπερδύναμη, ακόμη μεγαλύτερη από την Αμερική και τη Ρωσία», αναφέρει το περιοδικό thetrumpet του Φεβρουαρίου.

 Λοιπόν, τι ακριβώς διαθέτει η Γερμανία που την κάνει να είναι τόσο ανησυχητική; Προφανώς μια πιο κατηγορηματική Εξωτερική Πολιτική» συνεχίζει το  thetrumpet.

Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε τι ακριβώς συντελέσθη όταν η Γερμανία πραγματοποίησε αυτήν την αλλαγή στην πολιτική της, αλλά φαίνεται ότι μια συνάντηση στις 15 Ιανουαρίου 2014 αποτέλεσε το κομβικό σημείο της όλης προσπάθειας.

Όπως ανέφερε και το περιοδικό Spiegel, αυτή ήταν η ημέρα που η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε με τους νέους υπασπιστές της, τον νέο υπουργό Εξωτερικών Frank-Walter Steinmeier και την νέα υπουργό Άμυνας Ursula von der Leyen, με επίσημο θέμα προς συζήτηση στην ατζέντα τους, την πιθανή συμμετοχή γερμανικών στρατευμάτων από κοινού με την γαλλική στρατιωτική δύναμη, και το εάν η Γερμανία θα πρέπει να παράσχει περισσότερη βοήθεια στην Αφρική, καθώς και το πλαίσιο της νέας γερμανικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής.

Από τότε, «τα μηνύματα» που αποστέλλονται συνεχώς από τη Γερμανία μέσω του Steinmeier και της von der Leyen, αλλά και από πιο χαμηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους, από τα μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας αλλά και από τα πολυάριθμους γερμανούς αναλυτές και think tanks, είναι συνεπή: «Έχει έρθει η ώρα να ακολουθηθεί μια πολύ πιο ισχυρότερη εξωτερική πολιτική, τόσο στρατιωτικά όσο και πολιτικά» υπογραμμίζει το περιοδικό.

Σύμφωνα με το γεωπολιτικό ινστιτούτο Stratfor και τους George Friedman και Marc Lanthemann σε άρθρα τους τον Φεβρουάριο αναφέρεται σαφέστατα ότι:

«Από το τέλος του Β “Παγκοσμίου Πολέμου, η Γερμανία επιδιώκει μια σχετικά ήρεμη ενάσκηση της εξωτερικής πολιτικής της. Αλλά από την περασμένη εβδομάδα, στο Βερολίνο φαίνεται να έχουν αναγνωρίσει την ανάγκη για μια δραματική αλλαγή. Οι Γερμανοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου της καγκελαρίου, του πρόεδρου, του υπουργού Εξωτερικών και της υπουργού άμυνας, έχουν απευθύνει έκκληση για ένα νέο πλαίσιο, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με το σύστημα συγκρατημένης πολιτικής στον εξωτερικό τομέα το οποίο ασκούνταν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Θέλουν η Γερμανία να αναλάβει μεγαλύτερο διεθνή ρόλο συμμετέχοντας περισσότερο εκτός των συνόρων της, πολιτικά και στρατιωτικά…».

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel :
«η νέα γερμανική κυβέρνηση, εγκαινιάστηκε μόλις πριν από ένα μήνα, και οφείλει να χαράξει μια νέα πορεία στην εξωτερική πολιτική. Ο Steinmeier και η Υπουργός Άμυνας Ursula von der Leyen, πιστεύουν ότι μια οικονομική δύναμη σαν την Γερμανία δεν μπορεί να συνεχίσει να βρίσκεται στο περιθώριο των εξελίξεων. Θέλουν να δείξουν στους συμμάχους της Γερμανίας ότι η χώρα μπορεί να γίνει «παγκόσμιος παίκτης».
Αυτοί οι γερμανοί πολιτικοί αρχίζουν να «κινούνται» στο παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό, ακριβώς επειδή τα έθνη συνταράσσονται. Η αστάθεια αυξάνεται και η ανάγκη για ισχυρή ηγεσία ολοένα και μεγαλώνει. 

Σύμφωνα τον George Friedman και σχετικά με το γιατί η Γερμανία πραγματοποιεί αυτές τις αλλαγές στην εξωτερική της πολιτική, ο ίδιος δηλώνει ότι «η (Γερμανία) πρέπει να προσαρμοστεί στην πολιτική της παγκόσμιας απεμπλοκής των ΗΠΑ και πρέπει να διαχειριστεί μια σύνθετη, αναγκαία, αλλά και συνάμα επικίνδυνη σχέση με τη Ρωσία. Αυτός ακριβώς είναι το διακύβευμα».

Η γερμανική πολιτική ελίτ παραδέχθηκε ότι το γερμανικό έθνος, πρέπει να «επεκταθεί εκτός συνόρων του ακόμη και εκτός Ευρώπης» ακριβώς επειδή η Αμερικανική ηγεμονία αποσύρεται παγκοσμίως. Η στρατηγική υποχώρηση της Αμερικής έχει αφήσει ένα τεράστιο κενό σε όλον τον πλανήτη, και οι Γερμανοί, Ρώσοι και άλλοι, καλούνται να το «γεμίσουν» !

Σύμφωνα λοιπόν με το μεγάλης κυκλοφορίας αμυντικο-πολιτικού χαρακτήρα περιοδικό thetrumpet, η Γερμανία ετοιμάζεται να «διαδραματίσει» τον δικό της ηγεμονικό ρόλο στον πλανήτη. Το κακό είναι ότι η «στροφή» της γερμανικής πολιτικής, ξυπνά έντονες και άσχημες μνήμες, σε όλους τους λαούς της Ευρώπης επί το πλείστον αλλά και τους υπόλοιπους, οι οποίοι υπέστησαν τα πάνδεινα στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Μέσα σε αυτά τα κράτη ήταν και η Ελλάδα, που πλήρωσε ακριβά όλες αυτές τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις της εποχής εκείνης. 
ΑΠ


πηγή: pentapostagma.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου