Amfipoli News: Ποιο ήταν το ψωμί που έτρωγε ο Μέγας Αλέξανδρος και γιατί το ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ξαφνικά ο Βενιζέλος; Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι Έλληνες.

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Ποιο ήταν το ψωμί που έτρωγε ο Μέγας Αλέξανδρος και γιατί το ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ξαφνικά ο Βενιζέλος; Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι Έλληνες.


Το «απαγορευμένο» σιτηρό των Ελλήνων, την Ζέα, της οποίας το ψωμί-φάρμακο, έθρεψε και μεγάλωσε χιλιάδες γενιές Ελλήνων κι όχι μόνο. Ιπποφαές και Ζέα ήταν προϊόντα που ο Μέγας Αλέξανδρος είχε μαζί του στην εκστρατεία του στην Περσία...τυχαίο;
Μετά από έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα από ζευγάρι γιατρών το 1923, σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, η βάση της υγιεινής διατροφής των Ελλήνων, ήταν το ψωμί Ζέας!!

Οι αναλύσεις που ακολούθησαν και τα πολύ σπουδαία συμπεράσματα της έρευνας αυτής μπορείτε να τα δείτε ή να τα ξαναθυμηθείτε εδώ:

Ζειά, ἡ ἀπαγορευμένη διὰ νόμου!

Έτσι και χωρίς ποτέ κανείς να μάθει (επισήμως) τον λόγο, ο Βενιζέλος το 1928, μέσα σε μόνο 4 χρόνια, απαγόρευσε ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ την καλλιέργεια του σιτηρού, με του οποίου το ψωμί τάιζε ο Μέγας Αλέξανδρος τους στρατιώτες του για να μην αρρωσταίνουν και το αντικατέστησε με το σιτάρι, του οποίου το ψωμί, οι αρχαίοι Έλληνες, τάιζαν τα σκυλιά τους!

Εντοπίσαμε τον άνθρωπο που ξαναέφερε μαζί με τους κ.κ ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΕΟΓΛΟΥ [επιχειριματίας] ΚΑΙ ΠΡΑΠΑΒΕΣΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ [ακτινολόγος] ύστερα από τόσες δεκαετίες απαγορεύσεως στην Ελλάδα, τον σπόρο της Ζέας από την Κένυα και όχι μόνο αυτό, αλλά το καλλιεργεί ο ίδιος και μετά από δικές του ενέργειες, ήδη φούρνοι στην Θεσσαλονίκη, άρχισαν να φτιάχνουν και πάλι ψωμί Ζέας!

Είναι ο κ.Χρήστος Κοσμίδης, βοτανοθεραπευτής -βοτανολόγος( ΙΩΝΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ) του οποίου το δικό του άρθρο για την Ζέα, ήταν και η αιτία που ανέβασα πάλι το θέμα αυτό.

Διαβάστε επίσης:



1 σχόλιο :

  1. Δεν υπαρχει καποιο μυστηριο με δηθεν απαγορευση της καλλιεργειας Ζεας απο τον Βενιζελο, αφου η καλλιεργεια του ειχε σταματησει 1700 χρονια πριν. Γι'αυτο και για την σημαντικη του αξια, διαβαστε το αρθρο του καθηγητου φυτοπροστασιας Φωτη Γραβανη: http://www.eleftheria.gr/m/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/item/33495-.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή