Amfipoli News: ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΗΠΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΗΠΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ

Οι ΗΠΑ παίζουν με τη φωτιά, με τη δημιουργία μιας στρατιωτικής αντιπαράθεσης στα ρωσικά και κινεζικά σύνορα, ενώ ούτε η Θάλασσα της Νότιας Κίνας ούτε η Ουκρανία μπορεί να θεωρηθεί… αυλή της Αμερικής.
Η Ουάσιγκτον πρέπει να καταλάβει ότι ούτε η Ρωσία ούτε η Κίνα θα δεχθούν το καθεστώς υποτέλειας τους, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα La Vanguardia.
Ο διπολικός κόσμος έληξε με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η προσπάθεια των ΗΠΑ για μονοπολικό κόσμο κατέληξε σε φιάσκο, αλλά αυτό που τώρα προτείνεται ως αληθινός πλουραλισμός και συναίνεση στις διεθνείς σχέσεις, θεωρείται από τις ΗΠΑ ως «αβεβαιότητα» και «κίνδυνος», τα οποία πρέπει να τερματιστούν με τη βία, έγραψε στο blog του ο ανταποκριτής της εφημερίδας Rafael Poch.
Η Ουάσιγκτον έχει πλέον δεσμευτεί να εμποδίσει την άνοδο δύο μεγάλων πυρηνικά εξοπλισμένων χωρών, αναφέρει ο δημοσιογράφος, απηχώντας τον Αμερικανό οικονομολόγο και αρθρογράφο Paul Craig Roberts ο οποίος υπηρέτησε ως Βοηθός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών στην κυβέρνηση Reagan.
Για να συγκρατήσει τη Ρωσία, οι ΗΠΑ δημιούργησαν την κρίση στην Ουκρανία.
Η Κίνα είναι τώρα αντιμέτωπη με τη στροφή στην Ασία και την κατασκευή των νέων αμερικανικών ναυτικών και αεροπορικών βάσεων για την εξασφάλιση του ελέγχου στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, που τώρα ορίζεται ως περιοχή των αμερικανικών εθνικών συμφερόντων.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ ανακοίνωσε την αμερικανική νέα ναυτική πρωτοβουλία για την ασφάλεια στο Shangri-La Dialogue, κορυφαία ασιατική σύνοδος κορυφής για την ασφάλεια, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Σιγκαπούρη.
Έρχεται καθώς «η επόμενη φάση» των ΗΠΑ εξισορροπεί στην περιοχή της Ασία-Ειρηνικού.
Όπως γίνεται με τη Ρωσία, εξηγεί ο μπλόγκερ, οι ΗΠΑ τακτικά καταφεύγουν στην προκλητική πρακτική της αποστολής αεροσκαφών και πολεμικών πλοίων σε περιπολία μόνο εντός των ορίων των περιοχών του αντιπάλου, το οποίο παράγει σταθερή ένταση στις περιοχές.
Η Ουάσιγκτον όμως πρέπει να καταλάβει ότι ούτε η Ρωσία ούτε η Κίνα θα ενδώσουν στην πίεση των ΗΠΑ και δεν θα αποδεχθούν το καθεστώς υποτέλειας που έχει προετοιμαστεί για αυτές από τις ΗΠΑ, όπως έκανε η Ευρώπη, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Ιαπωνία.
Μετάφραση-απόδοση: Ι.Γκορ. 
Πηγή: hellasforce.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου