Amfipoli News: ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΑΣΗΜΕΝΙΑΣ ΔΡΑΧΜΗΣ». Στις 7 Σεπτεμβρίου η δίκη του Άλεξ Ρόντου δεξιού «χεριού» του Γ.Παπανδρέου για την περιβόητη ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης»

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΑΣΗΜΕΝΙΑΣ ΔΡΑΧΜΗΣ». Στις 7 Σεπτεμβρίου η δίκη του Άλεξ Ρόντου δεξιού «χεριού» του Γ.Παπανδρέου για την περιβόητη ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης»



Ήταν Φεβρουάριος του 2014 όταν η υπόθεση της «αμαρτωλής» ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Απονακροθέτησης» έβλεπε το φως της δημοσιότητας μετά από έρευνες της οικονομικής αστυνομίας σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές. 
Όπως διαπιστώθηκε πακτωλός τουλάχιστον 9 εκατομμυρίων ευρώ χορηγήθηκε παράνομα στη συγκεκριμένη ΜΚΟ, η οποία είχε ως αποστολή της, την αποναρκοθέτηση σε Βοσνία, Ιράκ και Λίβανο. Τα κονδύλια διατέθηκαν στην ΜΚΟ το διάστημα 2000 - 2004, χωρίς όμως να πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος και χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή της ίδιας της ΜΚΟ, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας, που δικαιολογεί χρηματοδότηση 100% έργου από το ΥΠΕΞ μόνο όταν συντρέχουν προϋποθέσεις ανθρωπιστικής κρίσης.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η εμπλοκή του κ. Ρόντου στην όλη υπόθεση έγκειται στο γεγονός ότι ο ίδιος βρίσκονταν στο υπουργείο Εξωτερικών την περιόδο από τον Ιούλιο του 2002 ως τον Ιανουάριο του 2003 και διεύθυνε την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (υπάγεται στο ΥΠΕΞ), της υπηρεσίας δηλαδή που χρηματοδοτεί τις ΜΚΟ. Στο πλαίσιο της ανάκρισης πάντως ο στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, υποστήριξε ότι οι αποφάσεις για τη λειτουργία των ΜΚΟ είχαν ληφθεί σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και ότι ο ίδιος δεν φέρει καμία ευθύνη.
<Δεύτερο> όνομα στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, είναι αυτό του δημοσιογράφου προέδρου της ΜΚΟ Κωνσταντίνου Τζεβελέκου, ο οποίος μετά τη απολογία του στις ανακριτικές αρχές που ερεύνησαν την υπόθεση είχε κριθεί προφυλακιστέος.
Εκτός από τους Αλεξ Ρόντο και Κωνσταντίνο Τζεβελέκο, στο εδώλιο θα καθίσουν ακόμη η σύζυγος του κατηγορούμενου δημοσιογράφου Μαρία - Αναστασία Μακρυνιώτη, οι τότε πρέσβεις Νικόλαος Τσαμαδός και Νικόλαος Μπάζας και οι τότε υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών Ευάγγελος Ρηγάκος, Αφροδίτη Κωστογιάννη - Κόκκορη και Γεωργία Λυμπέρη.
Οι οκτώ κατηγορούμενοι καλούνται να λογοδοτήσουν για το αδίκημα της απάτης από κοινού κατ' εξακολούθηση, με σκοπό να προσποριστούν παράνομο περιουσιακό όφελος, προκαλώντας ζημιά σε βάρος του Δημοσίου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Επιπλέον, ο Κ. Τζεβελέκος και οι σύζυγός του θα δικαστούν για οπλοκατοχή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί τους εκτός από το αδίκημα της απάτης θα δώσουν ακόμη εξηγήσεις και για τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης.
Μάλιστα, ο Ν. Τσαμαδός με αίτηση που κατέθεσε στο ΣτΕ ζητεί να ανασταλεί και να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Εξωτερικών με την οποία τέθηκε σε δυνητική αργία από τα καθήκοντά του ως πρέσβης της Ελλάδας στη Βραζιλίας. Όπως υποστηρίζει, η υπουργική απόφαση είναι παράνομη και αντισυνταγματική καθώς ελήφθη ενώ το Ανώτατο Πειθαρχικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο είχε κρίνει, κατά πλειοψηφία, ότι δεν συντρέχει λόγος να τεθεί σε δυνητική αργία.
«Εξάλλου» επισημαίνει ο Έλληνας διπλωμάτης μεσολαβεί μικρό χρονικό διάστημα έως την εκδίκαση της υπόθεσης στις 7 Σεπτεμβρίου από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, οπότε και θα αποφανθεί η ποινική δικαιοσύνη για το βαθμό της εμπλοκής του. «Τι νόημα έχει η γνώμη του πειθαρχικού συμβουλίου αν δεν γίνει σεβαστή η άποψη της πλειοψηφίας;» διερωτάται στην αίτησή του ο Ν. Τσαμαδός για να αναφέρει στη συνέχεια ότι έχει τρία παιδιά να σπουδάσει και ότι σε περίπτωση απόλυσης του από το διπλωματικό σώμα και μάλιστα στο παρά ..πέντε, όπως λέει, της συνταξιοδότησής του, ο ίδιος και η οικογένειά του θα χάσουν κάθε οικονομικό πόρο.
Πάντως η υπόθεση με την ΜΚΟ και την παράνομη χρηματοδότησή της με 9 εκατ. ευρώ, δεν είναι η μόνη που φέρνει αντιμέτωπο τον Άλεξ Ρόντο με την ελληνική δικαιοσύνη. Έπειτα από μαραθώνια έρευνα την οποία διενήργησε ο επίκουρος ανακριτής κατά της Διαφθοράς κ. Δημήτρη Φούκας για το θέμα των υποκλοπών μελών της κυβέρνησης Καραμανλή αλλά και το σχέδιο «Πυθία 1», ο Αλεξ Ρόντος εμφανίζεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στο περιβόητο σχέδιο «ασημένια δραχμή».
Όπως προέκυψε από την την καταγραφή των τηλεφωνημάτων ο κ. Ρόντος το 2012 συνομιλεί τακτικά με ένα πρόσωπο το οποίο τον ενημερώνει για τις ενέργειες του που είχαν ως αποτέλεσμα την έλευση στην Ελλάδα του μεξικανού επιχειρηματία Julio Salinas Price. Πρόκειται για σύμβουλο επί οικονομικών θεμάτων του προέδρου του Μεξικού και ιδιοκτήτη ορυχείων αργυρού που επισκέφθηκε τη χώρα μας «με σκοπό την προώθηση σχεδίου που προέβλεπε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την εισαγωγή εθνικού νομίσματος».
Aς θυμηθούμε και την υπόθεση αυτή: Στοιχεία που σοκάρουν και αναδεικνύουν με σαφή και τεκμηριωμένο τρόπο πώς οι ΗΠΑ ανέτρεψαν την κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά και τον ρόλο στενών συνεργατών του μετέπειτα πρωθυπουργούσε Γιώργου Παπανδρέου ως πρακτόρων των ΗΠΑ φέρνει στο φως της δημοσιότητας το πόρισμα του ανακριτή κατά της διαφθοράς Δημήτρη Φούκα, ο οποίος ερευνούσε την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και του σχεδίου «Πυθία» που αφορούσε στο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή.
Το σημαντικότερο "λαβράκι": Στο πλαίσιο της έρευνας αποκαλύφθηκε οργανωμένη προσπάθεια μιας ομάδας ατόμων για να βγει η Ελλάδα από το ευρώ!
Ο ανακριτής, Δημήτρης Φούκας, ολοκλήρωσε την πολυετή ανάκριση του για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και του σχεδίου "Πυθία 1" που αφορούσε προπαρασκευαστικές πράξεις έσχατης προδοσίας επι κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή.
Οι δύο «καυτές» δικογραφίες από το 2013 έχουν συγχωνευθεί σε μία ενιαία-μεγάλη- δικαστική έρευνα η οποία έφτασε στην ολοκλήρωση της. Πλέον, η υπόθεση περνάει στα χέρια των δικαστών του Συμβουλίου Εφετών οι οποίοι θα κρίνουν την περαιτέρω πορεία της και εάν θα πραγματοποιηθεί δίκη.
Η πολυετής ανάκριση έκλεισε με ένα πολυσέλιδο πόρισμα το οποίο αποκαλύπτει  σχέδιο για νέο εθνικό νόμισμα το οποίο αποκαλεί «ασημένια δραχμή», το 2012, με πρωταγωνιστή τον στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, Αλεξ Ρόντο.
Το παζλ των αποκαλύψεων συνθέτουν  ισχυρά πρόσωπα, οι μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας και των ΗΠΑ, πράκτορες που στην πορεία εξαφανίστηκαν, απόρρητες εκθέσεις και  τηλεγραφήματα του Wikileaks.
Οι αναφορές  του ανακριτικού πορίσματος θα μπορούσαν να αποτελέσουν σενάριο για ένα κατασκοπευτικό θρίλερ που κόβει την ανάσα και τινάζει στον αέρα το πολιτικό σκηνικό.
Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του διπλωμάτη Άλεξ Ρόντου, στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, στο πλαίσιο της έρευνας του σχεδίου Πυθία 1 έφερε στο προσκήνιο το σχέδιο  «ασημένια δραχμή» και στην ανάκριση το όνομα του Μεξικανού επιχειρηματία Julio Salinas Price, συμβούλου επι οικονομικών θεμάτων του προέδρου του Μεξικού και ιδιοκτήτη ορυχείων αργύρου.
Σύμφωνα με το πόρισμα ο Α. Ρόντος  συνομιλούσε κατά το έτος 2012 –επί συγκυβέρνησης Παπαδήμου και ενώ είχε παραιτηθεί ο Παπανδρέου από το Νοέμβριο του 2011- με τον Μεξικανό επιχειρηματία.
Σκοπός της έλευσης του στην Ελλάδα, σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο του ανακριτή ήταν «η προώθηση σχεδίου που προέβλεπε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την εισαγωγή. Εθνικού νομίσματος. Το σχέδιο αυτό για πρακτικούς λόγους αποκαλέσαμε ασημένια δραχμή, προέβλεπε την εισαγωγή νέου νομίσματος εκτιμώμενης αξίας διπλάσιας του ετήσιου ΑΕΠ καλυμμένους σε ποσοστό 20% από αξία αργύρου που θα χορηγούσε ο προμηθευτής, δηλαδή ο Price.»
Ο ανακριτής αναφέρει πως  πληροφορίες για την επίσκεψη του Price και τις επαφές του στην Ελλάδα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κατοχή προσώπου που δεν κατονομάζεται μεν, αλλά στο σπίτι του έγινε έρευνα στο πλαίσιο ανακριτικής εφόδου.
Στο πόρισμα, επίσης, αναφέρεται ότι "Θα προέκυπτε για τη χώρα επιβάρυνση ύψους 70 δισ. ευρώ για την έκδοση του νέου νομίσματος στην οποία θα έπρεπε να προστεθούν οι αμοιβές συμβούλων και μεσιτών".
"Ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά αγνώστων για την ύπαρξη σχεδίου και ενδεχόμενης κεντρικής υποκίνησης ενεργειών που αποσκοπούσαν στην άσκηση πίεσης και στον εξαναγκασμό της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει πολιτική σε θέματα που αφορούσαν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας".
Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων ενεργειών εντάσσεται, σύμφωνα με τον δικαστικό λειτουργό και το σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή καθώς όπως αναφέρει: "Σκοπός των δραστών φαίνεται ότι ήταν η διακοπή της πολιτικής και οικονομικής προσέγγισης της Ελλάδας με τη Ρωσία που τότε είχε αρχίσει να διαμορφώνεται σε κρίσιμους τομείς ειδικότερα της ενέργειας, των εξοπλισμών και των κρατικών προμηθειών".
Ιδιαίτερη μνεία για το θέμα στο πολυσέλιδο πόρισμα του κ. Φούκα γίνεται στη σύναψη συμφωνίας αφενός μεν για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και αφετέρου του αγωγού φυσικού αερίου South stream.
Από τα τηλεγραφήματα που δημοσιεύτηκαν στο Wikileaks αλλά και τις καταθέσεις των μαρτύρων – σύμφωνα με το πόρισμα- προκύπτει ότι  «το πολιτικό περιβάλλον που άρχισε να διαμορφώνεται στις ελληνορωσικές σχέσεις προκάλεσε προβληματισμούς στην κυβέρνηση των ΗΠΑ που δεν μπορούσαν να εκτιμήσουν αν οι ανωτέρω ενέργειες συνιστούσαν στρατηγική μεταστροφή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ή όχι... Όπως προκύπτει από την έρευνα υπήρξαν ενέργειες εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ με σκοπό την ανατροπή των αρρωστημένων, όπως χαρακτηρίζονται, συμφωνιών.»
Τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται και από πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ αλλά και από μαρτυρία του πράκτορα με την κωδική ονομασία «ΘΣ 13».
Οι αντιδράσεις των Αμερικανών για τους αγωγούς καταγράφονται στο πόρισμα το οποίο αναφέρεται και στο ρόλο διαμεσολαβητή του φέρεται να είχε γνωστός εφοπλιστής.
«Το γεγονός της στήριξης της αμερικανικής πλευράς προς τον αγωγό ΤΑΡ εκτιμάται ότι μεταφέρθηκε στις ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 2009, επιβεβαιώθηκε δε από την κατάθεση του μάρτυρα Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος μετά από συνάντηση του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ τον Μάιο του 2012 μετέφερε στην ελληνική πολιτική ηγεσία την αμερικανική θέση. Αποτέλεσμα ήταν η σταδιακή εγκατάλειψη των σχεδίων των αγωγών και η δέσμευση της ελληνικής πλευράς στο σχέδιο του αγωγού ΤΑΡ. Επίσης εγκαταλείφθηκε το σχέδιο προμήθειας στρατιωτικού υλικού από τη Ρωσία.»
Σύμφωνα με τον ανακριτή Φούκα "στις 26/03/2014 επικοινώνησε με το ανακριτικό γραφείο πρώην στέλεχος της ΕΥΠ με τον οποίο υπήρξε προηγούμενη συνεργασία ζητώντας συνάντηση με τον ανακριτή. Η συνάντηση έγινε αυθημερόν και αυτός αναφέρθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που είχε υπηρετήσει παλαιότερα στην Ελλάδα, ο οποίος του ζήτησε να έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και να μεταφέρει την άποψη ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις ειναι πλέον φιλικές και ότι η έρευνα πρέπει να σταματήσει διότι εμποδίζει την περετερω ανάπτυξη τους."
Την ίδια στιγμή ο ανακριτής στο πόρισμα του αναφέρει για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών πως : "Στην Αθήνα από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και το Μάρτιο του 2005 ο William B, Αμερικανός πράκτορας, επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της Ελληνικής Δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών.
Η σύζυγος του συγκεκριμένου προσώπου όπως προέκυψε, ήταν εκείνη που είχε αγοράσει τα καρτοκινητά-σκιές από την Ακτή Μιαούλη με το ψευδώνυμο Πέτρος Μάρκου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση δεκάδων πολιτικών, μελών της τότε κυβέρνησης αλλά και δεκάδων άλλων προσώπων.
Από την άρση απορρήτου μιας εκ των τεσσάρων τηλεφωνικών συνδέσεων προέκυψε ότι η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή με στοιχεία συνδρομητή American Embassy. Μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών ο William B εξαφανίστηκε από την Ελλάδα".
Επίσης όπως επισημαίνεται στο πόρισμα σύμφωνα με αναφορές στο Wikileaks προκύπτει ότι υπήρχαν υπάλληλοι της ΕΥΠ επιρρεπείς σε διαρροές οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως "δυσαρεστημένοι". Από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι εντός του 2005, υπάλληλοι της ΕΥΠ που είχαν πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία, τα παρέδιδαν σε μη δικαιούμενα πρόσωπα και συγκεκριμένα στον τότε βουλευτή Μιχάλη Καρχιμάκη και στενό συνεργάτη του Γ.Παπανδρέου.
Σύμφωνα με τον ανακριτή Φούκα «στις 26/03/2014 επικοινώνησε με το ανακριτικό γραφείο πρώην στέλεχος της ΕΥΠ με τον οποίο υπήρξε προηγούμενη συνεργασία ζητώντας συνάντηση με τον ανακριτή. Η συνάντηση έγινε αυθημερόν και αυτός αναφέρθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που είχε υπηρετήσει παλαιότερα στην Ελλάδα, ο οποίος του ζήτησε να έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και να μεταφέρει την άποψη ότι οι ελληνοαμερικανικές είναι πλέον φιλικές και ότι η έρευνα πρέπει να σταματήσει διότι εμποδίζει την περαιτέρω  ανάπτυξη τους.»
Στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και σύμβουλός του, ο Αλέξης Ρόντος, ανέλαβε πρόσφατα μια ιδιαίτερη αποστολή για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου, ήδη από την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών, έχει προκαλέσει συχνά αντιδράσεις, κυρίως όταν έγινε έρευνα από το ΣΔΟΕ σχετικά με πληρωμές του Υπουργείου εξωτερικών, προς διάφορες ΜΚΟ για ποσό ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο μυστηριώδης σύμβουλος του κ. Γ. Παπανδρέου όταν ο πρώην πρωθυπουργός ήταν υπουργός Εξωτερικών Αλ. Ρόντο όπως δημοσίευσε το site της «Deutsche Welle», απεστέλη από την Ευρωπαϊκή Ενωση στο νότιο Σουδάν ως ειδικός απεσταλμένος«προκειμένου να συμβάλει στην πολιτική επίλυση του προβλήματος».
Σε όποιο μέρος του πλανήτη πήγαινε ο Α.Ρόντος, όπως στην Γεωργία, ασιατικές πρώην σοβιετικές δημοκρατίες κλπ, παντού μετά ξεσπούσαν ταραχές.
Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ και βουλευτής του ΛΑΟΣ Ιωάννης Κοραντής, τον είχε κατονομάσει ως άτομο το οποίο αναφερόταν σε έκθεση των μυστικών ρωσικών υπηρεσιών προς την ΕΥΠ το 2008 ότι  ήταν "Ο άνθρωπος που γνώριζε την υπόθεση της συνωμοσίας για την δολοφονία του Κώστα Καραμανλή"! Και τονίζει ότι "Δεν ξέρω τίποτα περισσότερο, αλλά γενικά ότι πληροφορίες μας έδιναν οι Ρώσοι αποδεικνύονταν απόλυτα αξιόπιστες".
Ο ίδιος έχει καταθέσει στον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση ότι "Είχαμε μια επίθεση βόμβας με τηλεχειρισμό στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, η οποία έγινε ακριβώς όπως περιέγραφαν οι Ρώσοι ότι θα γινόταν η επίθεση κατά του πρωθυπουργικού αυτοκινήτου. Την ευθύνη της επίθεσης την είχε πάρει μια «τρομοκρατική» οργάνωση με την επωνυμία «Λαϊκή Θέληση», δηλαδή μία από αυτές τις οργανώσεις που οι Ρώσοι χαρακτηρίζουν «ελεγχόμενες από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες».
«Η επίθεση έγινε όπως ακριβώς περιγραφόταν ότι θα γινόταν η επίθεση στο κομβόϊ του πρωθυπουργικού αυτοκινήτου. Και οι Ρώσοι αναφέρουν ότι ο Α.Ρόντος γνώριζε σε βάθος όλη την υπόθεση".
O Άλεξ Ρόντος, σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών είτε όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Γ.Παπανδρέου, είτε όταν ήταν πρωθυπουργός, με πολλές αποστολές σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες "ενεργειακού χαρακτήρα", με εμπλοκή σε ΜΚΟ στις χώρες αυτές, με κρίσιμο ρόλο στην πολιτική της Γεωργίας που οδήγησε την χώρα στον αυτοκτονικό πόλεμο κατά της Ρωσίας το 2008, ένας μυστηριώδης άνθρωπος που εμφανίζεται σε όλα τα "καυτά σημεία" του πλανήτη...


Πηγή: defencenet.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου