Amfipoli News: Κολοκυθάκια γεμιστά με μπεσαμέλ και μορταδέλα

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Κολοκυθάκια γεμιστά με μπεσαμέλ και μορταδέλα


Υλικά

κολοκυθάκια: 12 μέτρια
πατάτες: 2 βρασμένες, κομμένες σε κυβάκια
αρακάς: 100 γρ., βρασμένος
κεφαλογραβιέρα: 260 γρ., τριμμένη
βούτυρο: 3 κουταλιές της σούπας
αλεύρι: 3 κουταλιές της σούπας
γάλα: 500 ml, χλιαρό
αυγό: 1 χτυπημένο
ντοματοχυμός: 3 κουταλιές της σούπας, συμπυκνωμένος
κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
μορταδέλα: 180 γρ., κομμένη σε κυβάκια
ελαιόλαδο: 3 κουταλιές της σούπας
αλάτι
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και κόβετε από μια λεπτή φέτα. Αδειάζετε με το ειδικό εργαλείο αρκετή από τη σάρκα τους. Ζεσταίνετε σ’ ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς. Κατόπιν ρίχνετε το γάλα, ενώ ανακατεύετε πάντα και δένετε την κρέμα αυτή σε σφιχτή μπεσαμέλ.
Αποσύρετε τη μπεσαμέλ από τη φωτιά και προσθέτετε την κεφαλογραβιέρα, το αυγό και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά και αλατοπιπερώνετε. Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι  μέχρι να μαραθεί. Ρίχνετε κατόπιν τις πατάτες και τον αρακά και σοτάρετε 2’-3’ ακόμη.
Ρίχνετε το σοταρισμένο μείγμα με τα λαχανικά στη μπεσαμέλ, προσθέτετε τη μορταδέλα και ανακατεύετε καλά. Μοιράζετε στα κολοκυθάκια το μείγμα της μπεσαμέλ. Ψήνετε τα γεμιστά κολοκυθάκια στους 180ο – 200ο C,  40’-45’. 

Πηγή: icookgreek.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου