Amfipoli News: Κοτόπουλο γιουβέτσι

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Κοτόπουλο γιουβέτσι


Υλικά

κοτόπουλο: 1, περίπου 1 1/2 κιλό
κριθάρακι χοντρό: 500 γρ.
ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι
σκόρδο: 5-6 σκελίδες
κανέλα: 1 ξυλάκι
γαρίφαλα: 2-3
αλάτι
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
ντομάτες: 5-6 μεγάλες, ώριμες

Εκτέλεση

Καθαρίζετε το κοτόπουλο καλά, το πλένετε και το κόβετε σε μερίδες. Καθαρίζετε το σκόρδο και το τσιγαρίζετε με το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα. όταν ξανθύνει, ρίχνετε και τα κομμάτια του κοτόπουλουν να ροδίσουν κι αυτά. Προσθέτετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, αλάτι και πιπέρ, τα γαρίφαλα και την κανέλα. Όταν το κοτόπουλο βράσει, το βγάζετε με την τρυπητή κουτάλα. 
Προσθέτετε ανάλογο νερό στην κατσαρόλα και αφού πάρει βράση ρίχνετε το κριθαράκι και το ανακατεύετε συχνά γιατί κολλάει. Όταν κοντεύει να βράσει, ξαναρίχνετε μέσα το κοτόπουλο και αφού πάρουν όλα μαζί μια βράση, αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε με κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά). 

Πηγή: icookgreek.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου