Amfipoli News: Το ΥΠΟΙΚ εξηγεί γιατί παραμένουν τα capital control

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Το ΥΠΟΙΚ εξηγεί γιατί παραμένουν τα capital control


Τους λόγους για τους οποίους παραμένουν τα capital control εξηγεί το υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας ότι «όλα τα υποκαταστήματα άνοιξαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και διευρύνθηκε ο αριθμός των τραπεζικών εργασιών που επιτρέπονται στο πλαίσιο των κεφαλαιακών ελέγχων».

«Μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας, τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, επανέρχεται σταδιακά η ομαλότητα στη λειτουργία των τραπεζών, αν και παραμένει το καθεστώς των capital control. Άνοιξαν, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών και παράλληλα διευρύνθηκε ο αριθμός των τραπεζικών εργασιών που επιτρέπονται στο πλαίσιο των κεφαλαιακών ελέγχων», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Οικονομικών σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

«Στο διάστημα που επικρατούσε η τραπεζική αργία, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Επιτροπή Εγκρίσεων Τραπεζικών Συναλλαγών, έγινε κάθε προσπάθεια να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αλλά και τα υπηρεσιακά στελέχη, προσπάθησαν να λύσουν άμεσα και αποτελεσματικά, σε συνεργασία με τις τράπεζες, τις δυσλειτουργίες στις συναλλαγές με το τραπεζικό σύστημα, στηρίζοντας την πραγματική οικονομία. Λύθηκαν πολλά προβλήματα με αποφάσεις της Επιτροπής και πρωτοβουλίες των τραπεζών και διεκπεραιώθηκαν αιτήματα συναλλαγών συνολικού ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ σε διάστημα 15 ημερών».

«Το καθεστώς των capital control παραμένει για να διαφυλαχθεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος, ωστόσο η Επιτροπή Εγκρίσεων Τραπεζικών Συναλλαγών συνεχίζει το έργο της, υπαγόμενη πλέον στην Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών. Παράλληλα, αποκεντρώθηκε το σύστημα ελέγχων και εγκρίσεων μέσω της δημιουργίας υποεπιτροπών στα τραπεζικά ιδρύματα, με στόχο την ταχύτερη επεξεργασία των αιτημάτων για συναλλαγές προς έγκριση» σημειώνει το ΥΠΟΙΚ και καταλήγει:

«Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τραπεζικά υποκαταστήματα με τα οποία συνεργάζονται ή να καλούν στα τηλέφωνα 2103332493 και 2103332496 στο Υπουργείο Οικονομικών».


Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου