Amfipoli News: Αποτοξινωθείτε από τις αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα με έναν απλό τρόπο

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Αποτοξινωθείτε από τις αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα με έναν απλό τρόπο


Όλοι έχουμε νιώσει πώς είναι να κυριευόμαστε από άσχημες σκέψεις και συναισθήματα. Αυτό το βάρος που κουβαλάμε στην ψυχή και στο μυαλό μας όταν βιώνουμε δυσάρεστες καταστάσεις, όταν κατακλυζόμαστε από στρεσογόνους παράγοντες. Αυτός ο κόμπος που ανεβαίνει στον λαιμό μας και κάνει την αναπνοή μας πιο δύσκολη. Η αδρεναλίνη που εκκρίνεται από τον φόβο και τον θυμό μας και μας προκαλεί πονοκεφάλους, πόνο στο στομάχι και διάφορες άλλες σωματικές διαταραχές. Όταν δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε ψύχραιμα μια κατάσταση, αλλά της δίνουμε μεγαλύτερη αξία από όσο αυτή έχει, διότι ο κατώτερός μας εαυτός θολώνει την κρίση μας και μας βομβαρδίζει με αρνητικές εικόνες.

Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε άμεσα όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια φαινόμενα; Κάτι απλό και πρακτικό; Φυσικά και υπάρχει! Και λέγεται γράψιμο!

Πάρτε ένα κομμάτι χαρτί και ένα στυλό και αρχίστε να καταγράφετε όλα τα αρνητικά σας συναισθήματα, τα άγχη σας, τις φοβίες σας, τους προβληματισμούς σας. Γράψτε οτιδήποτε σας βαραίνει, όσο σοκαριστικό και αν σας φαίνεται. Οτιδήποτε δε θα το μοιραζόσασταν ποτέ με κανέναν. Οποιαδήποτε άσχημη πτυχή του εαυτού σας που θα ντρεπόσασταν να εκμυστηρευτείτε σε κάποιον άλλον. Ξεσπάστε άφοβα και με απόλυτη ειλικρίνεια. Δεν έχετε να κρύψετε κάτι. Είστε εσείς και οι σκέψεις σας. Κανένας άλλος δεν παρεμβάλλεται. Αφήστε αυτόν τον ορμητικό χείμαρρο που βρίσκεται μέσα σας και μπλοκάρει τα ενεργειακά σας κέντρα, να βρει διέξοδο στο χαρτί.

 Είστε επιτέλους ελεύθεροι να εκφραστείτε όπως θέλετε. Μπορείτε να βρίσετε, μπορείτε να περιγράψετε τις αδικίες που έχετε υποστεί, τις αδικίες που έχετε προκαλέσει σε άλλους, όλα αυτά τα ενοχλητικά χαρακτηριστικά που διέπουν την προσωπικότητά σας, που σας κρατούν στάσιμους, παθητικούς και τοξικούς.

Μπορείτε να περιγράψετε τι σας πονάει, τι σας φοβίζει, τι σας εκνευρίζει, τι θέλετε να πολεμήσετε και με ποιον τρόπο. Απεκδυθείτε τον μανδύα που φοράτε στις τυπικές κοινωνικές σας συναναστροφές. Θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα θα αρχίσετε να ηρεμείτε και να βάζετε τις σκέψεις σας σε μία τάξη.

Αφού τελειώσετε και γράψετε ό,τι θέλετε, πάρτε το χαρτί, διαβάστε το προσεκτικά, συμπληρώστε το αν έχετε παραλείψει κάτι και καταστρέψτε το. Κάψτε το, σκίστε το σε κομμάτια, αφανίστε το με όποιον τρόπο εσείς επιθυμείτε. Καταστρέφοντάς το πείτε φωναχτά ότι με αυτό το χαρτί εξουδετερώνω ό,τι αρνητικό αυτό περιέχει. Τελειώνοντας, γράψτε σε ένα καινούργιο χαρτί ελάχιστες γραμμές με θετική χροιά για σας, όπως για παράδειγμα, θέλω να είμαι υγιής, θέλω να προοδεύσω, είμαι όμορφος, δεν έχω ανάγκη να συναναστρέφομαι με αρνητικούς ανθρώπους, κλπ και κολλήστε στον τοίχο απέναντί σας ώστε να το βλέπετε καθημερινά.

Το γράψιμο λοιπόν, μας βοηθά στην έκφραση και την καταγραφή των σκέψεων και των συναισθημάτων μας και μας φέρνει σε επαφή με τον εσωτερικό μας κόσμο. Ενισχύει την αντίληψή μας, την κατανόηση και την μάθηση και δρα ως ένα απλό και χρήσιμο θεραπευτικό μέσο. 

Ας το αξιοποιήσουμε λοιπόν για να αποτοξινωθούμε από τα διανοητικά και ψυχοσυναισθηματικά δηλητήρια που βρίσκονται πολύ συχνά εντός μας .Πηγή: awakengr.com

Διαβάστε επίσης:Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου