Amfipoli News: Οι ΚΑΤΑΡΕΣ των 4 μεγαλύτερων δυναστειών στην ανθρώπινη ιστορία-Οι ΤΡΑΓΙΚΕΣ ιστορίες πίσω από τη λάμψη

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

Οι ΚΑΤΑΡΕΣ των 4 μεγαλύτερων δυναστειών στην ανθρώπινη ιστορία-Οι ΤΡΑΓΙΚΕΣ ιστορίες πίσω από τη λάμψη


Τα λεφτά τελικά δεν φέρνουν την ευτυχία

Περίεργες συμπτώσεις ή κατάρα που ακολουθεί τέσσερις από τις πιο μεγάλες δυναστείες στην ανθρώπινη ιστορία.Η παραμυθένια ζωή τους έγινε πολύ γρήγορα εφιάλτης!

Η κατάρα του Τουτανχαμόν

Ο γιος του Φαραώ Αχενάτεν, βασιλιάς Τουτ γεννήθηκε με διασπασμένο ουρανίσκο, μια προεξοχή στο πάνω σαγόνι, μεγάλους μπροστινούς κοπτήρες και πιθανόν το σύνδρομο Μάρφαν (δηλαδή επιμήκυνση του κρανίου). Αυτός φαίνεται πως ήταν και ο λόγος που παντρεύτηκε την αδελφή του, Ανχεσενάμεν.

Απέκτησαν δύο κόρες, οι οποίες γεννήθηκαν πρόωρα και νεκρές. Ο ίδιος ο βασιλιάς Τουτ πέθανε σε ηλικία 19 ετών, είτε από χτύπημα, είτε από δηλητηρίαση, είτε από ταχεία εκδήλωση γάγγραινας, αφήνοντας την Αίγυπτο χωρίς κληρονόμο.

Η σύζυγός του επέλεξε να ξαναπαντρευτεί. Κάποιοι πιστεύουν ότι ο νέος της σύζυγος, Aγί, δολοφόνησε τον αδελφό- σύζυγο της. Η περίφημη κατάρα του Τουτανχαμόν αναπτύχθηκε πολύ όταν έγιναν ανασκαφές στον τάφο του. Οι αρχαιολόγοι που ασχολήθηκαν με αυτό πέθαιναν ο ένας μετά τον άλλο με περίεργο τρόπο… ατυχήματα, αρρώστιες, αυτοκτονίες κ.α.

Η κατάρα των Ρομανόφ

Δεκατρία χρόνια μετά τη δολοφονία του παππού του, ο Νικόλαος ο δεύτερος έγινε Τσάρος της Ρωσίας. Η σύζυγος του Αλεξάνδρα είχε κληρονομήσει ένα αλλοιωμένο γονίδιο από τη γιαγιά της, Βασίλισσα Βικτωρία, το οποίο πέρασε στο γιο της Αλεξέι.

Έτσι, εκείνος είχε αιμοφιλία κάτι που τον έκανε πολύ αδύναμο! Ο λαός δεν τον ήθελε στην εξουσία και η Αλεξάνδρα πήρε τα μέτρα της. Ζήτησε βοήθεια από τον Ρασπούτιν, έναν αμφισβητούμενο μυστικιστή. Εκείνος, προφήτευσε πως το τέλος των Ρομανόφ θα ερχόταν μέσα σε ένα χρόνο, μετά το δικό του θάνατο.

Το 1917, οι ευγενείς δολοφόνησαν τον Ρασπούτιν και δύο μήνες αργότερα, η «Επανάσταση του Φεβρουαρίου» έβαλε τέλος στην εξουσία των Ρομανόφ που είχε κρατήσει πάνω από 300 χρόνια, σφάζοντας την οικογένεια.

Ακόμη και σήμερα παραμένει μυστήριο το αν κατάφερε κανένας από τους Ρομανόφ να γλιτώσει με τις θεωρίες συνομωσίας να θέλουν την πριγκίπισσα Αναστασία να σώθηκε!

Η κατάρα του Ωνάση

Από την κατάρα του χρήματος δεν ξέφυγε ο μεγαλύτερος Έλληνας μεγιστάνας. Στα 40 του χρόνια, ο Ωνάσης παντρεύτηκε την απόγονο της εφοπλιστικής οικογένειας Τίνα Λιβανού, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τη Χριστίνα και τον Αλέξανδρο.

Μετά από λίγο χώρισαν και εκείνη παντρεύτηκε τον άνδρα της νεκρής αδερφής της και μεγάλο αντίπαλο του Ωνάση, Σταύρο Νιάρχο.

Το 1957 είχε σχέση με τη Μαρία Κάλλας, με την οποία, λέγεται, πως το 1960 απέκτησε ένα γιο, που πέθανε λίγες ώρες μετά τη γέννησή του. Το 1968 παντρεύεται τη χήρα του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζάκι Κένεντι, λίγο αφότου εκείνη είχε χάσει το δικό της νεογέννητο γιο, Πάτρικ.

Το 1973 σκοτώνεται ο γιος του Αλέξανδρος, σε ηλικία 25 ετών, όταν το αεροπλάνο το οποίο πιλόταρε, συντρίβεται. Αυτό ήταν και η αρχή του τέλους για τον Ωνάση… Δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει το θάνατο του παιδιού του. Λίγο αργότερα, έχασε μεγάλο μέρος της περιουσίας του και έπειτα από δύο χρόνια την ίδια του τη ζωή.

Πέθανε σε ηλικία 69 ετών από βρογχική πνευμονία. Η κόρη του, Χριστίνα, θα αφήσει την τελευταία της πνοή σε ηλικία 38 ετών, το 1988. Παρόλο που οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι ο θάνατος της προκλήθηκε από κατάχρηση χαπιών, η αλήθεια για τα αίτια του θανάτου της δεν μαθεύτηκε ποτέ.

Η κατάρα των Κένεντι

Η κατάρα της οικογένειας δεν αποδίδεται μόνο στην δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι το 1963, αλλά σε περίεργες συμπτώσεις.

Τo 1944 σκοτώνεται σε έκρηξη αεροπλάνου ο μεγαλύτερος αδερφός του Τζον Φ. Κένεντι, Τζόζεφ, ενώ βρισκόταν σε ειδική αποστολή στην Ευρώπη. Τέσσερα χρόνια μετά, η αδερφή τους, Καθλίν, πεθαίνει σε αεροπορικό δυστύχημα στη Γαλλία.

Το 1956 η Τζάκι Κένεντι, έπειτα από μια αποβολή, γεννάει ένα νεκρό παιδί. Το 1963, λίγους μήνες πριν τη δολοφονία του πρώην προέδρου της Αμερικής, ο γιος του Πάτρικ, πεθαίνει δύο μέρες μετά την γέννα. Το 1968 δολοφονείται ο άλλος αδερφός, Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, σε προεκλογική καμπάνια.

Όλα σχεδόν τα παιδιά και τα εγγόνια από το γάμο του Τζόζεφ και της Ρόουζ Φιτζέραλντ, τα βρήκε κάποια συμφορά.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου