Amfipoli News: Έλληνας πίσω από την πατέντα που αναγκάζει την Apple να πληρώσει.... έως 862 εκ. δολάρια!

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Έλληνας πίσω από την πατέντα που αναγκάζει την Apple να πληρώσει.... έως 862 εκ. δολάρια!


Αντιμέτωπη με πρόστιμο ύψους 862 εκατ. δολαρίων είναι η Apple καθώς έχασε δικαστική διαμάχη σχετικά με ευρεσιτεχνία. Το Πανεπιστήμιο του Wisconsin είχε καταγγείλει την Apple για χρήση της τεχνολογίας μικροτσίπ του χωρίς άδεια σε κάποια iPhones και iPads. Η εν λόγω ευρεσιτεχνία είχε κατοχυρωθεί το 1998 και αντικείμενό της είναι η βελτίωση των ενεργειακών επιδόσεων των μικροτσίπ.

Τα μοντέλα στα οποία χρησιμοποιείται είναι τα iPhone 5S, 6 και 6Plus- ενώ έχει υποβληθεί και άλλη αγωγή, σχετικά με τα 6S και 6S Plus.

Η συγκεκριμένη ευρεσιτεχνία είχε καταχωρηθεί από το Πανεπιστήμιο το 1996, ενώ η ομάδα αποτελείται από 4 ερευνητές μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας Ανδρέας Μοσχοβός

Σημειώνεται πως το πανεπιστήμιο είχε μηνύσει την Sony για πατέντες το 2003, όπως επίσης την IBM και τη Samsung το 2004. Επίσης, το 2008 μήνυσε την Intel για τον ίδιο λόγο που μήνυσε και την Apple, όμως η υπόθεση είχε λυθεί εξωδικαστικά με συμβιβασμό, με την εταιρεία να πληρώνει άγνωστο ποσό.

Στα δικαστικά έγγραφα αναφέρεται πως η Apple αγνόησε τις προτάσεις του πανεπιστημίου για παροχή της σχετικής άδειας, που θα σήμαιναν ότι η εταιρεία θα έπρεπε να πληρώνει για τη συνεχιζόμενη χρήση της τεχνολογίας αυτής. Οπότε, και το πανεπιστήμιο κατήγγειλε ότι η Apple εσκεμμένα παραβιάζει την ευρεσιτεχνία, οπότε και υπάρχει η δυνατότητα για ακόμα μεγαλύτερο πρόστιμο. Το ποσό το οποίο θα πρέπει να πληρώσει η εταιρεία δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα.

Ποιος είναι ο Ανδρέας Μοσχοβός

Ανδρέας Μοσχοβός μαζί με τους μαθητές του απαντούν στο ερώτημα «ποια είναι η καλύτερη δυνατή δομή ψηφιακής αριθμητικής για την επίλυση προβλήματος Χ ή να εκτελέσουν την εφαρμογή Υ;» όπου το «καλύτερο» είναι ένα χαρακτηριστικό (ή συνδυασμό αυτών) όπως η ισχύς, το κόστος, η πολυπλοκότητα κ.λ.π. Μεγάλο μέρος του έργου του αφορά τον επεξεργαστή υψηλής απόδοσης και το σχεδιασμό του συστήματος μνήμης και αυτό έχει επηρεάσει εμπορικά σχέδια.

Έχει λάβει το πτυχίο και το Μεταπτυχιακό του στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Κρήτης το 1990 και το 1992 και το Διδακτορικό Δίπλωμα πτυχίο στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison το 1998. Έχει διδάξει Μελέτη Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Northwestern, ΗΠΑ, (Επίκουρος Καθηγητής 1998-2000), το Ecole Polytechnique de Laussane, Ελβετία και από το 2000 βρίσκεται στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Τμήμα του Πανεπιστημίου του Τορόντο, όπου τώρα είναι καθηγητής.
pronews
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου