Amfipoli News: Έρευνα: Ποιες γυναίκες φοβούνται οι άντρες

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Έρευνα: Ποιες γυναίκες φοβούνται οι άντρες


Οι άνδρες «έδειξαν να ελκύονται λιγότερο από γυναίκες πιο έξυπνες από εκείνους», σύμφωνα με έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας θα δημοσιοποιηθούν σύντομα.

Θεωρητικά, τους αρέσει η ιδέα να βγουν ραντεβού με μια έξυπνη γυναίκα – αλλά, στην πραγματικότητα, το φοβούνται.
Αυτό ισχύει σύμφωνα με ερευνητές που διεξήγαγαν σειρά ερευνών σχετικά με το τι προσελκύει τους άντρες στις γυναίκες.
Τα αποτελέσματα, που θα δημοσιοποιηθούν σύντομα στην έκδοση Νοεμβρίου του «Personality and Social Psychology Bulletin», καταδεικνύουν ότι η προοπτική του ραντεβού με μια έξυπνη γυναίκα προκαλεί φόβο στους άντρες.
Η έρευνα, που διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο, του Λουθερανού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και του Πανεπιστημίου του Τέξας, στο Όστιν, υποστηρίζει ότι η έλξη των αντρών σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά των γυναικών επηρεάζεται άμεσα από το πόσο ρεαλιστική είναι μια ρομαντική προοπτική με την πιθανή ερωμένη τους.
Σε μελέτη που χωρίστηκε σε δύο μέρη, 105 άνδρες κλήθηκαν να διαβάσουν ένα υποθετικό σενάριο στο οποίο μια γυναίκα τους κέρδιζε στα μαθηματικά ή τα φιλολογικά. Μετά, τους καλούσαν να τη φανταστούν ως σύντροφό τους.
Οι άνδρες βαθμολόγησαν τη γυναίκα που τους κέρδιζε ως μία πιο ελκυστική σύντροφο, με την έρευνα να καταλήγει ότι «οι άντρες διατύπωναν θετικές εντυπώσεις και εκδήλωναν εντονότερο ενδιαφέρον για τις γυναίκες που έδειχναν πιο έξυπνες (σε σύγκριση με εκείνες που έδειχναν λιγότερο έξυπνες) από εκείνους».
Ωστόσο, το δεύτερο μέρος της έρευνας –στο οποίο οι άνδρες ερωτήθηκαν ένα θα έβγαιναν ραντεβού με μια τέτοια γυναίκα στην πραγματική ζωή- έδειξε ότι ήταν απρόθυμοι. «[Οι άντρες που ήρθαν αντιμέτωποι με ένα σενάριο πραγματικής ζωής] πήραν μεγαλύτερη απόσταση από εκείνη, έτειναν να τη βαθμολογήσουν ως λιγότερο ελκυστική, και έδειξαν μικρότερη επιθυμία να ανταλλάξουν στοιχεία επικοινωνίας μαζί της ή να της ζητήσουν ραντεβού».
Οι ερευνητές, παρόλο που επισημαίνουν ότι ενδεχομένως χρειάζεται περαιτέρω μελέτη για να επιβεβαιωθεί ένα τέτοιο συμπέρασμα, πιστεύουν ωστόσο ότι «οι άντρες που έδειξαν μειωμένη έλξη για τις γυναίκες που υπερείχαν σε εξυπνάδα, διακατέχονταν από συναισθήματα απομειωμένου ανδρισμού».
Τελικά, ποιος είναι το «αδύναμο φύλο»;

(Με πληροφορίες από Independent, Επιμέλεια: Δέσποινα Παπαγεωργίου)

crashonline.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου