Amfipoli News: Αμερικανός Αναλυτής: Συρία - Ρωσία πολεμούν έξυπνα! Σύντομα θα δείτε σκηνές παράδοσης των ισλαμιστών στη Συρία

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Αμερικανός Αναλυτής: Συρία - Ρωσία πολεμούν έξυπνα! Σύντομα θα δείτε σκηνές παράδοσης των ισλαμιστών στη Συρία


Οι επιχειρήσεις της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Συρία κρίνονται  πολύ αποτελεσματικές και σύμφωνα με το Nabil Michael, πολιτικό αναλυτή στο Πανεπιστήμιο George Washington που αναδημοσιεύει το πρακτορείο Σπούτνικ, η ISIL είναι πιθανό σύντομα να συνθηκολόγησε και οι Σύριοι πρόσφυγες να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους!

Όπως δήλωσε στο ιρανικό δίκτυο Press TV η Ρωσία και οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας χρησιμοποιούν νέες μεθόδους διεξαγωγής πολέμου εναντίον των μαχητών της ISIL:

«Στα δύο πολέμους του Περσικού Κόλπου, η τεχνική ήταν ένας βαρύς βομβαρδισμός που διαρκούσε  ένα μήνα ή έξι εβδομάδες και στη συνέχεια βάδιζαν τα χερσαία στρατεύματα. Τώρα όμως βλέπουμε ότι αεροπορία και στρατός ξηράς επιχειρούν παράλληλα και συντονισμένα»

Αλλά σε αυτή την περίπτωση «οι Ενοπλες Δυνάμεις της Συρίας και οι ρώσοι σύμβουλοι δεν περίμεναν για πέντε, έξι εβδομάδες για να ξεκινήσει μια επίθεση στο έδαφος. Ακριβώς το αντίθετο. Τους πήρε λίγες μέρες για να δώσουν συνέχεια σε αυτό που η πολεμική αεροπορία πέτυχε όσον αφορά την εκκαθάριση του τοπίου».

Είπε ακόμη ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει μια τέτοια στρατηγική και δύναμη ώστε η ίδια έχει καταστεί μαγνήτης και για άλλες δυνάμεις.

«Σιίτες πολιτοφύλακες, κούρδοι αντάρτες, πολλοί σουνίτες, χριστιανοί βρίσκουν την παρουσία του ρωσικού στρατιωτικού ελκυστική. Αυτός είναι ο λόγος που αναμένω την παράδοση των στρατευμάτων της ISIL και σύντομα θα δείτε πολλές σκηνές παράδοσης δυνάμεων στις τηλεοπτικές οθόνες, και θα ακούσουμε σχετικά με αυτό από το ραδιόφωνο» σχολιάζει ο Nabil Michael ο οποίος παράλληλα σημειώνει ότι υπάρχουν συντονισμένες προσπάθειες μεταξύ των διαφόρων παραστρατιωτικών ομάδων - των Κούρδων, σιιτών, σουνιτών και χριστιανών, με τε τους Ρώσους αλλά και τις Ενοπλες Δυνάμεις της Συρίας και του Ιράκ κι αυτό θα βοηθήσει στην περαιτέρω διάδοση της εκστρατείας.
Στρατής Μαζίδης

Πηγή: freepen.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου